Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: 7 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 95
    (medelvärde: 168,3) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Vill du bli mekaniker? Kolla in Fordons- och transportprogrammet i Nacka

På Fordons- och transportprogrammet får du jobba i en fordonsverkstad och med datorer. Att vara serviceinriktad är en viktig del av arbetet och något som du får utveckla under utbildningen. Fordons- och transportprogrammet är ett brett program som gör det möjligt att hitta ett jobb efter studenten som är både roligt och varierat.

Programmet lägger en del fokus på att jobba med datorer och datorhantering då det är något som blivit allt viktigare i branschen under senare år. Du lär dig även om transporthantering och de tekniska aspekterna hos olika fordon. Självständigt arbete är inget som är främmande för de som jobbar inom branschen och därför får du utveckla din förmåga att själv lösa problem under utbildningen.

Inriktning Personbil

En personbilsmekaniker måste veta hur man felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon, därför är det vad som står på schemat på Fordonsprogrammet. Under utbildningen får du lära dig om alla dessa aspekter av mekanikeryrket. Kurser som ingår i inriktningen är:

  • Personbilsteknik – Introduktion
  • Reparation av personbilar och lätta transportfordon
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 27 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer