Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Framtidsgymnasiet Malmö byter namn till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesbildningar.

Vi har en skön stämning på skolan med härlig gemenskap och en trygg studiemiljö där alla blir respekterade för den man är och vill vara. Det är viktigt att du trivs och kan slappna av och när du pluggar och vi tar din arbetsmiljö på största allvar. På vår skola är alla viktiga och vi bryr oss om varandra.

Behöver du jobba i mindre grupp eller för dig själv kan du gå till studieverkstaden, där finns det lärare som kan ge dig extra hjälp och stöd. Vi har en uppskattad restaurang där vi serverar frukost, lunch och fika. Det finns också ett gym och flera pingisbord som ofta används både på idrottslektioner och under raster. Allt för att du ska känna dig som hemma!

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Alla våra program ger dig goda möjligheter till framtida jobb. Vi har fem stora verkstäder och en stor körgård, en lastkaj och många olika lastbilar. 

Praktik (APL)

Vi har nära samarbete med många företag i Malmö och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.


Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Malmö Norra, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Praktiska gymnasiet Malmö Norra

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Välkommen på öppet hus på Praktiska Gymnasiet Malmö Norra! På våra öppna hus får du träffa elever och lärare samtidigt som du ser dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om programmen, våra scheman och hur det går till på praktiken. Det är också ett jättebra tillfälle att känna av stämningen på skolan för att se hur det är att gå här hos oss i Malmö Norra. Hoppas vi ses!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-11-16    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2022-12-15    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-01-24    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-04-20    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer

Program

Video

Reportage

“Vi vill plugga vidare till Elingenjörer”

Mahnaz och Saif går i samma klass på Praktiska Gymnasiet. De läser Elteknik på El- och energiprogrammet och kan börja jobba som elektriker direkt efter studenten.Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Malmö Norra.

Hitta till skolan

Praktiska gymnasiet Malmö Norra

Strömgatan 13
212 25 Malmö

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Praktiska gymnasiet Malmö Norra, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information