El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet - elteknik

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 145,8)
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 145,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet - elteknik

El och Energi: Elteknik

Inriktningen passar dig som är praktiskt lagd och har ett teknikintresse. Om du tycker att det låter roligt att få arbeta med händerna och med olika maskiner är detta ett program för dig.

Med ny teknik förändras yrket som elektriker snabbt, idag använder vi allt mer energibesparande produkter, automation och styrning till olika ljuskällor. Teknik och ellära är en stor del av utbildningen, vi går bland annat igenom motordrivning i olika maskiner och produkter. Du kommer lära dig om olika nät, mätningar och belastningar och får lära dig själva handlaget och att hantera verktygen på rätt sätt. Vi arbetar mycket med att få in känslan i hur man jobbar med händerna och övar på att skruva så det varken blir ett farligt eller ett fult resultat.

Under utbildningen får du lära dig allt praktiskt som har med el att göra, hur man skapar elen till att koppla upp den i väggen. Alla verktyg du behöver finns i skolans verkstad och du kommer att få använda nya maskiner och verktyg när du kommer ut på praktik.

Kort om Elteknik

  • Du får kunskap om olika nät, mätningar och belastningar.
  • Teoretiska kunskaper om lagar, regler, miljö, säkerhet och beräkningar.
  • Valbar fördjupning inom larm, elmotorstyrning, ljusplanering eller elkraftteknik.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Väldigt goda jobbchanser, du blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet - elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Behörighet

Alla våra program ger dig möjlighet till grundläggande högskolebehörighet så att du kan plugga vidare. Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet - elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Malmö Norra
Strömgatan 13
212 25 Malmö

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö Norra och visa alla program.

Sponsrad