Introduktionsprogrammet

Programinriktat val (IMV)

Kommande Öppet hus
18 oktober, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Kommande Öppet hus
18 oktober, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Programinriktat val (IMV)

Programinriktat val (IMV) 

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjlighet att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier.Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet.Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan.Med rätt verktyg så hjälper vi dig att nå dina mål.

Målet med programinriktat (IMV) val är att du som elev ska få en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program så att du så snart som möjligt kan antas till det nationella programmet och läsa mot en gymnasieexamen. Du läser anpassat utifrån poängplanen för ett nationellt program samtidigt som du läser de grundskolekurser som krävs för behörighet till ett nationellt program.

Är du intresserad och vill veta mer om Programinriktat val (IMV), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Ansökan och behörighet

Ansökan

Om du riskerar att inte bli behörighet till ett nationellt program är det viktigt att du har med minst ett introduktionsprogram i din ansökan. Prata med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola för att hitta rätt introduktionsprogram för dig. Du söker till våra introduktionsprogram via gymnasieantagningen.

Behörighet

Du är behörig till programinriktat val om du har har lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska plus minst tre andra ämnen, alternativt lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematikellerengelska plus minst fyra andra ämnen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programinriktat val (IMV) så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Malmö Norra
Strömgatan 13
212 25 Malmö

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö Norra och visa alla program.

Sponsrad