Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 184,4) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Välj Fordon och transport i Helsingborg – bli bilmekaniker!

Är bilar ett av dina stora intressen? Är du dessutom praktiskt lagd och gillar att reparera och lösa problem? Då är Fordons- och transportprogrammet med inriktning mot Personbil perfekt för dig. På Praktiska Gymnasiet Helsingborg erbjuds du en lärlingsutbildning med mycket praktik som ger jobb efter studenten. Bli personbilsmekaniker i Helsingborg!

Under Fordons- och transportprogrammet lär du dig service, att jobba med datorer och att arbeta i fordonsverkstad. Här kommer du att få arbeta praktiskt med händerna. Praktiska Gymnasiet Helsingborg erbjuder dig ett brett program som leder till varierande arbetsuppgifter efter studenten.

Välj inriktning Personbil

Om du vill jobba som personbilsmekaniker är det viktigt att du vet hur man felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon. Om du väljer att gå Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil kommer detta vara lätt som en plätt för dig. I programmet ingår kurser som:

  • Personbilsteknik
  • Reparation av personbilar och lätta transportfordon

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Helsingborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil likaså. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Helsingborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Yrkesutbilda dig på Praktiska Gymnasiet Helsingborg – få jobb efter studenten!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Muskötgatan 13
254 66 Helsingborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: