Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 138,8) * statistik från 2021

Film

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Vill du bli Frisör eller Hår- och makeupstylist? Välj Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet i Göteborg Majorna.

Hantverksprogrammet är perfekt för dig som vill jobba med händerna i ett kreativt yrke med mycket kundkontakt. Väljer du inriktningen Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist får du lära dig allt om hår, styling och makeup för olika tillfällen. Vad sägs om att göra håruppsättningar och lägga makeup för bröllop, film och fest? Allt detta får du lära dig vid Hantverksprogrammet i Göteborg Majorna!

Att jobba inom hantverkssektorn passar dig som är kreativ och har många idéer. Det passar också för dig som vill starta eget företag. Entreprenörskap är något som genomsyrar hela Hantverksprogrammet i Göteborg Majorna, vilket har lett till att många elever vid Praktiska Gymnasiet startar eget företag efter studenten.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist är en utbildning som du läser vid Hantverksprogrammet i Göteborg Majorna. På denna inriktningen är du kreativ varje dag. Yrket styrs av trender och mode och i din roll lär du dig att bli medveten om och anpassa dig efter dem. Du lär dig klippa, färga och forma hår efter kundens önskemål. Trenderna i branschen ändras ständigt och du lär dig att anpassa dig till nya tekniker och metoder. Du får också kunskap om hur du lägger makeup och gör håruppsättningar för olika tillfällen, exempelvis brudsminkning, för catwalken, tv och film, vardag och fest. Dessutom ingår teoretisk kunskap kring yrket och annat som är viktigt att känna till kring branschen. 

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Göteborg Majorna ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information