Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 168,3) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-11
2021-12-06
2022-01-20
2022-04-06

Film

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

   
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Vill du bli snickare? Läs Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg Majorna.

Gillar du att arbeta praktiskt? Vill du jobba med att snickra, måla, kakla och renovera? Vill du ha jobb efter studenten? Då har du hittat helt rätt! Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg Majorna är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter studenten. 

Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna ger dig de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på en byggarbetsplats efter studenten. Under utbildningens gång lär du dig om allt från planering till genomförande av olika typer av byggnationer, renoveringar och liknande. Du passar bäst för denna utbildning om du är händig, kreativ och trivs med praktiskt arbete

Välj inriktning; Husbyggnad

Praktiska Gymnasiet i Göteborg Majorna erbjuder inriktningen Husbyggnad inom Bygg- och anläggningsprogrammet. Du som väljer husbyggnad får lära dig om nybyggnation, ombyggnation och renovering av olika lokaler, bostäder och andra typer av anläggningskonstruktioner. Inriktningen Husbyggnad innefattar följande kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 - ombyggnad

Golvläggare, murare och träarbetare är tre möjliga yrken efter studenten.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig. Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information