Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 178,8) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-02
2022-01-13
2022-04-08

Film

Praktiska Gymnasiet Helsingborg ger dig en bra grund att stå på. Vi har goda relationer med många företag, något som du har nytta av både under din skoltid och efter din examen. Under din APL får du möjlighet till att skapa goda kontakter för framtiden.

   
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet i Helsingborg – få jobb på byggarbetsplats

Är du praktiskt lagd och känner att du vill jobba med snickeri – snickra, måla, kakla och renovera? Om du väljer att studera på Bygg- och anläggningsprogrammet är chansen till jobb stor efter studenten, då yrkesprogrammet förbereder dig för arbetslivet med praktik och lärlingsperioder. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte!

Om du vill ha grundläggande kunskaper för att kunna arbeta på en byggarbetsplats är det Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Helsingborg du ska välja. Under utbildningens gång får du lära dig om allt från planering till genomförande av olika typer av byggnationer, renoveringar och liknande. För att passa på detta program är du antagligen händig och kreativ och tycker om praktiskt arbete.

Välj inriktning Husbyggnad

Väljer du inriktning Husbyggnad kommer du bli en fena på nybyggnation, ombyggnation och renovering av olika lokaler, bostäder och andra typer av anläggningskonstruktioner. Möjliga yrken efter studenten är golvläggare, murare och träarbetare. Husbyggnad innefattar följande kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 - ombyggnad

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska gymnasiet Helsingborg är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Yrkesutbilda dig på Praktiska Gymnasiet Helsingborg – få jobb efter studenten!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Muskötgatan 13
254 66 Helsingborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska gymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information