Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: 5 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 164,2
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-30
2020-01-15
2020-04-22
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Utbildningsinfo

Kom ut i arbetslivet med Bygg- och anläggningsprogrammet i Örnsköldsvik!

Är du en händig person som gillar du att snickra, måla, kakla och renovera? Bygg- och anläggningsprogrammet låter dig utvecklas inom dessa områden, du får dessutom inrikta dig inom ett speciellt område för att specialisera dig. För dig som läser vid Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik är chanserna till jobb efter studenten goda. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för att komma ut i arbetslivet direkt efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik ger dig de kunskaper du behöver för att klivet ut på arbetsmarknaden och arbeta på en byggarbetsplats. Här lär du dig om allt från planering till genomförande av olika typer av bygg- och renoveringsprojekt. Programmet passar dig som är händig och kreativ och som gillar praktiskt arbete.

Läs om husbyggnadsprocessen på inriktningen Husbyggnad

Här lär du dig om nybyggnation, ombyggnation och renovering av olika lokaler, bostäder och andra typer av anläggningskonstruktioner. Efter studenten kan du bland annat arbeta som murare, golvläggare eller träarbetare. På inriktningen Husbyggnad läser du följande kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 - ombyggnad

Vill du ha högskolebehörighet? Inga problem!

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska gymnasiet Borås är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik söker du till programmet via Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
E-post: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Gymnasieexamen

Inriktning Husbyggnad Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik - En liten skola med stort hjärta

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik är en liten skola med ett stort hjärta där småskaligheten och närheten mellan elever och lärare utgör en viktig grund för att du ska få en framgångsrik utbildning. Det är just småskaligheten som gör att Praktiska Gymnasiet...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer