Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Processteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Processteknik

Läs Industritekniska programmet med inriktning Processteknik på Olinsgymnasiet Tibro 

Skulle du tycka om att vara med och tillverka framtidens produkter? Här får du grundläggande kunskaper för arbete inom industriell produktion, från idé till färdig produkt.

Industritekniska programmet är en yrkesutbildning för dig som är intresserad av teknik och industriteknisk produktion. Du lär dig om de olika produktionsleden samt om hur produktionen och tekniken påverkar människor och miljö.

Programmet ger dig kunskaper om hela den industriella tillverkningsprocessen, hur man använder utrustningen, bearbetar material samt hur produkternas kvalitet kan säkras. Du lär dig även om arbetets organisation, ekonomi, resursanvändning och arbetsmiljö.

Detta är ett bra val för dig som vill ha goda chanser till anställning direkt efter gymnasiet. Vill du hellre läsa vidare behåller du bara dina högskoleförberedande kurser – på så sätt har du möjlighet att anpassa utbildningen så att den passar just dina framtidsplaner. Kanske vill du läsa vidare till exempelvis platschef, ingenjör eller arkitekt.

Testa på branschen under din APL

Vi jobbar aktivt med att vara en trygg övergång in i arbetslivet och har goda kontakter med det lokala näringslivet. Förutom att utbildningen ger dig erfarenhet av yrket knyter du också viktiga kontakter med arbetsgivare under din APL (arbetsplatsförlagt lärande). På Olinsgymnasiet har du minst 15 veckors APL.

Plusmeny

Till detta program kan du lägga till Plusmeny. Plusmeny innebär att du kan kombinera dina studier med bra och roliga tillval. Vi tror på att låta dina intressen ta plats så att du håller motivationen uppe under hela gymnasietiden. Valbara plusmenyer:

  • Idrottsprofil
  • Ung företagsverksamhet (UF)

Inriktning Processteknik

En inriktning på Industritekniska programmet på Olinsgymnasiet Tibro där du lär dig om kemiska eller mekaniska industriprocesser, kvalitetskontroll samt styr- och reglerteknik. Vi lägger även fokus på att utvärdera processerna; det vill säga att titta på vad som gick bra och vad som kan utvecklas och göras bättre.

Inriktning Processteknik är perfekt för dig som vill bli:

  • Tekniker
  • Laboratorietekniker 
  • Processoperatör
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Processteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Tibro

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Processteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Processteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Tibro
Nybogatan 5
543 32 Tibro

Olinsgymnasiet Tibro

Nu öppnas dörrarna till Olinsgymnasiet Tibro – det senaste tillskottet är belägen i Tibros skolområde och mitt bland flera olika idrottsanläggningar. Skolan erbjuder ett bra utbud av högskole- och yrkesförberedande program samt en unik idrottsprofil som präglas av Tibros starka...

Läs mer om Olinsgymnasiet Tibro och visa alla program.

Sponsrad