Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Gymnasiet Helsingborg, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NA: NATURVETENSKAP

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser.

Fördjupning: Biotech

I denna fördjupning specialiserar du dig mot bioteknik och naturvetenskap som är en växande och spännande framtidsbransch, även kallat life Science. Du fördjupar din naturvetenskapliga utbildning med ett fokusområde du vill utforska. Detta är en fördjupning för dig som ser en framtid inom utveckling och forskning i biologi, medicin och andra naturvetenskapliga discipliner.

Om programmet 

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elin pluggar Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Helsingborg
Carl Krooks Gata 9
252 25 Helsingborg

Välkommen till NTI Gymnasiet Helsingborg!

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Vi är Teknik College-certifierade och arbetar nära tech-branschen - som elev hos oss får du därför...

Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad