Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Impius Gymnasium, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 213,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 213,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap och samhälle

På inriktningen Naturvetenskap och samhälle får du välja mellan att läsa biologi, kemi, fysik och matematik eller samhällskunskap, geografi samt biologi eller kemi.

Utbildningen vid Impius Gymnasium är högskoleförberedande, det betyder att eleverna efter avklarad utbildning kan fortsätta sina studier vid högskola eller universitet. De som läser Naturvetenskapsprogrammet har en grund som lämpar sig främst för fortsatta studier inom naturvetenskap och matematik.

Specialutformat program

Utbildningarna på Impius Gymnasium riktar sig till dig med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, så som Asperger syndrom, högfungerande autism, ADHD etc. På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle får eleverna fördjupade kunskaper inom bland annat:

  • Människans beteende
  • Människans lärande
  • Människans utveckling
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Innan du börjar på Impius Gymnasium

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill skolan skapa sig en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Impius Gymnasium
Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...

Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad