Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Tycho Braheskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 250 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 220,0
    (medelvärde: 279,8) * statistik från 2021
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Gillar du att göra experiment i kemi och fysik? Tycker du om matematik och biologi? 

På naturvetenskapsprogrammet får du ägna dig åt de naturvetenskapliga ämnena och hitta svar på många spännande frågor om hur vår värld fungerar. Du får också veta mer om naturvetenskapens idéer, hur de har påverkat vår nutid och hur aktuell forskning ser ut. Här får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, hitta logiska förklaringar och arbeta med naturvetenskapliga metoder. Matematiken genomsyrar flera av programmets ämnen.

Inriktning naturvetenskap

Här går vi på upptäcktsfärd i universum och i de små cellerna som är livets byggstenar. Vi lägger tyngdpunkten på matematik, biologi, fysik och kemi. Det ger dig en mycket god grund att stå på om du ska fortsätta studera naturvetenskap och teknik. Du utvecklar din förmåga att planera och genomföra experiment och att analysera och redovisa resultat av dessa. Du får många möjligheter att utveckla din kreativitet och problemlösningsförmåga inom naturvetenskap och matematik genom laborationer, undersökningar och exkursioner.

Medicinprofil

Tänker du dig en framtid inom det medicinska området? Hos oss på Tycho Braheskolan kan du söka en medicinprofil på det naturvetenskapliga programmet. Den är till för dig som vill bli till exempel läkare, tandläkare, veterinär eller arbeta med tekniska tillämpningar inom det medicinska området. Du får en inblick i vad dessa yrken innebär och i samarbete med Helsingborgs lasarett får du ta del av föreläsningar, göra studiebesök samt möta flera olika och spännande yrkesrepresentanter som arbetar på lasarettet. Denna profil kommer att ge dig en bra start på en fortsatt utbildning inom det medicinska området.

Medicinprofilen kan läsas i kombination med båda inriktningarna på programmet – se dessa poängplaner under rubriken Medicinprofil. Begränsat antal platser finns och eventuellt urval görs baserat på betyg från årskurs 1 i gymnasiet, inför årskurs 2.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Eleverna berättar om skolan

Mårten, Ahmed och Sally är elever som går eller har gått på Tycho Braheskolan. Läs mer om hur de tänkte inför sina gymnasieval och deras upplevelse av skolan!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tycho Braheskolan

Natur och teknik på Tycho Braheskolan i Helsingborg

Det här är gymnasieskolan som har fullt fokus på utbildning inom naturvetenskap och teknik. Du får helt nybyggda och välutrustade laborationssalar och oöverträffad uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper. Tillgång till riktig dator, relevant programvara och en modern lärplattform där du...


Läs mer om Tycho Braheskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tycho Braheskolan

Studievägen 4
25247 Helsingborg

 Visa telefonnummer
tychobraheskolan.helsingborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Lorenzo
Den är rolig och man lär sig mycket. Utbildningen erbjuder även många möjligheter till framtida utbildningar.
Astrid
Utbildningen är intressant, lärarna är kunniga. Många studiemotiverade elever och ett underbart bibliotek att plugga i. Dock handlar det väldigt mycket om att kunna arbeta på egen hand. Enligt min åsikt strävar lärarna inte tillräckligt efter att få eleverna att utvecklas. De få som gör det är däremot väldigt ivriga och bryr sig om sina elever. ...
Anette Lilja, rektor Kommentar:
Tack för dina synpunkter, både positivt och negativt. Det är värdefullt att som ansvarig få in synpunkter för att kunna vidta åtgärder när så behövs. Otrevligt bemötande ska ingen behöva uppleva och dumma frågor finns inte. Däremot ska man även som elev kunna ta konstruktiv kritik förstås. /Anette Lilja, rektor
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Tycho Braheskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill: *
Jag vill börja/byta till Tycho Braheskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill boka ett digitalt möte
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Eleverna berättar om skolan

Mårten, Ahmed och Sally är elever som går eller har gått på Tycho Braheskolan. Läs mer om hur de tänkte inför sina gymnasieval och deras upplevelse av skolan!

Läs mer