Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI-gymnasiet Umeå
Programinformation
Ort: Umeå
Antal elever: 32 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 218,2
Lägsta: 135
Startdatum: Höst - Umeå

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på NTI Umeå

Informations- och medieteknik på NTI-gymnasiet Umeå

Programmet för dig som vill lära dig att programmera eller kanske funderar på att läsa Naturvetenskap men ser en framtid inom något tekniskt yrke. Vi ger dig en modern teknisk utbildning och spetskompetens inom IT.

Inriktning Informations- och medieteknik

Inom ramen för programmet erbjuder vi dig två fördjupningsspår: programmering med spelinriktning och teknisk högskola för dig som tänker läsa vidare på exempelvis Umeå Universitet.

Utbildningen uppmuntrar dig till att hitta nya och kreativa lösningar för att skapa och möta förändringar. Du kommer att få lära dig allt ifrån dåtidens teknik till hur vår tids teknik kommer att påverka framtiden. Vi gör allt för att du ska vara väl förberedd för högskolestudier inom främst teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik.

Alla elever läser samma utbildning under årskurs 1. Inför årskurs 2 väljer du sedan en av två programfördjupningar:

Inriktning: Teknisk högskoleförberedande

Detta är fördjupningen för dig som vill läsa vidare på exempelvis Umeå Universitet efter gymnasiet. Du läser mycket matematik och teknikinriktade kurser för att du ska tillgodogöra dig en teknisk högskolebehörighet inför dina fortsatta studier. Förutom en spännande teknisk utbildning får du under din tid hos oss även IT-kompetens genom programmering och webbutveckling.

Möjliga framtida yrken för dig kan till exempel vara Civilingenjör, Spelutvecklare, Fysiker m.m. Det finns nästan inga gränser.

Inriktning: Programmering

För dig som verkligen vill lära dig programmera. Hos oss får du lära känna många olika språk redan tidigt under din utbildning. Vi inriktar oss mot webb (både frontend och backend) såväl som vanlig objektorienterad programmering (huvudspråket är här Java). Inom de olika kurserna samarbetar vi med målet att hela tiden skapa anknytning till området spelprogrammering samt göra dig förberedd för en framtid som programmerare.

Vill du så kan du inom ramen för ditt individuella val läsa in särskild högskolebehörighet och sedan läsa vidare vid högskolan.

Vad gör du i framtiden?

Teknikprogrammet är det självklara valet om du vill bli ingenjör, eller programmerare. Du får möjlighet att läsa de kurser i Matematik, Fysik och Kemi du behöver för att bli behörig att söka till både högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildningar. Inom Teknikprogrammet får du en inblick och kunskapsförsprång inom de dator och IT-relaterade kunskapsområden. Hos oss bygger du upp nödvändiga förutsättningar för att klara av fortsatta studier och för att bli attraktiv på den datarelaterade arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Spana in den här videon om NTI Gymnasiet och lär dig mer om vad det innebär att vara elev här.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet krävs godkända betyg i:

  • Svenska eller svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Biologi
  • Fysik
  • Kemi


…samt minst sex andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI-gymnasiet Umeå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program där du kan studera vidare till civilingenjör, spelutvecklare eller fysiker.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

NTI-gymnasiet Umeå

NTI-gymnasiet Umeå

NTI grundades redan 1968. NTI Gymnasiet i Umeå slog upp sina portar år 2008. Här får du som elev gå i en modern skola och kan välja på fyra program som ligger helt rätt i tiden! Sedan början av 2014 finns...


Läs mer om NTI-gymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI-gymnasiet Umeå

Rådhusesplanaden 2c
90328 UMEÅ

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se