Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 233,0)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 233,0)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev och en robot

TE: TEKNIKVETENSKAP

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap är ett högskoleförberedande program. Vi ger dig en gedigen teknisk utbildning med spetskompetens inom teknikvetenskap. Programmet fokuserar på matematik, fysik och teknik och passar dig som ser en framtid som bland annat civilingenjör inom tekniska områden.

Fördjupning: Code

Fördjupa dig i programmering, en förmåga som blir allt viktigare. Du läser både matematik och mycket programmering för att du ska få en god förståelse för kod, logik och mjukvaruutveckling. Du blir även introducerad till Machine Learning och AI, en växande bransch med stora möjligheter. Du får kompetens att antingen börja jobba direkt med utveckling och startups, eller för att läsa mer programmering på högskola eller universitet.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Nacka Strand? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Nacka Strand
Augustendalsvägen 19
131 52 Nacka

Välkommen till NTI Gymnasiet Nacka Strand!

På NTI Gymnasiet Nacka Strand är vårt fokus på framtidens kunskaper och yrken. Om 20 år kommer det finnas yrken som ingen hört talas om idag, och det är vår uppgift att förbereda dig för det. Ingen vet exakt hur...

Läs mer om NTI Gymnasiet Nacka Strand och visa alla program.

Sponsrad