Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Mora gymnasium
Programinformation
Mora
Antal elever: cirka 40 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 240,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Bild och formgivning på Estetiska programmet

Estetiska programmet – Bild och formgivning

Det estetiska programmet är ett gymnasieprogram som låter dig få utlopp för ditt kreativa skapande, samtidigt som det förbereder dig för fortsatta högskolestudier. På Mora gymnasium kommer du att ägna knappt en tredjedel av din studietid åt estetiska kurser.

På Mora gymnasium har man valt att lägga till ytterligare teoretiska kurser för att göra dina valmöjligheter ännu fler i framtiden. Du läser kurserna Engelska 7 och Matematik 2b som ger dig en ökad högskolebehörighet. Inom det individuella valet har du ytterligare möjlighet att profilera din utbildning åt det estetiska eller teoretiska hållet.

Inriktning Bild och formgivning

Om bild och formgivning är din stora passion är det också helt rätt inriktning för dig! Här kommer du att få pyssla med målning, skulptur, drejning, screentryck, foto, digitalt skapande och mycket annat spännande. Du kommer att få prova på och lära dig såväl klassiska tekniker som teckning, måleri som mer experimentella arbetssätt. Mora gymnasium har dessutom ett nära samarbete med Mora kulturhus där skolans elever sedan flera år tillbaka haft offentliga utställningar.

Profil: Design och formgivning

För bra profil för dig som älskar färg och form och drömmer om att bli designer eller formgivare i framtiden inom områden som mode, smycken, illustration och inredning. I utbildningen får du kunskaper om:

  • Design, konst, bild och form.
  • Du får en god inblick i olika yrkesområden som formgivning, inredning och produktdesign.
  • Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att måla, teckna, skulptera, fota och skapa digitalt.

Efter gymnasiet

Då Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram har du många möjligheter efter gymnasiet. Om du vill söka dig vidare inom det estetiska området kan du göra det på exempelvis musikhögskolor, konsthögskolor och folkhögskolor. Men det finns även gott om utbildningar på universitetet som du är behörig att läsa.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Mora gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Mora gymnasium

Mora gymnasium

Välkommen till Mora gymnasium

Älskar du att idrotta och röra på dig? Gillar du musik eller design? Då är det här gymnasieskolan för dig! Idrott och kultur är två stora fokusområden på Mora gymnasium. I dagsläget erbjuder skolan totalt 11 gymnasieprogram, varav fem är högskoleförberedande...


Läs mer om Mora gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mora gymnasium

Kristinebergsgatan 8-10
792 80 MORA

 Visa telefonnummer
www.moragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Mora gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: