RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Mora gymnasium, i Mora

Om utbildningen

Innebandygymnasium på Mora gymnasium!

Vill du kombinera Innbandy med gymnasiestudier? Då har Mora gymnasium rätt utbildning för dig. Totalt finns 14 NIU-platser att söka, sju för kilar och sju för tjejer. Det finns också 14 platser för den lokala idrottsutbildningen. För dig som läser på Innebandygymnasiet väntar nio timmar träning och teori i veckan. Du kommer under din tid på utbildningen tillhöra KAIS Mora UIF där du tillsammans med dina lagkamrater får uppleva seriespel, SM, cuper och DM. 

Boende

Om du flyttar till Mora från annan ort finns boende i ett område som heter Tomtebo. Du bor då tillsammans med 2-3 andra elever i stora fina lägenheter. 

Ansökan till Innebandygymnasiet görs senast 1 december.

Du kan kombinera din NIU-utbildning med följande program:
BA, BF, EK, NA, SA, TE

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se
Mora gymnasium
Kristinebergsgatan 8-10
792 80 MORA

Välkommen till Mora gymnasium

Älskar du att idrotta och röra på dig? Gillar du musik eller design? Då är det här gymnasieskolan för dig! Idrott och kultur är två stora fokusområden på Mora gymnasium. I dagsläget erbjuder skolan totalt 11 gymnasieprogram, varav fem är högskoleförberedande...

Läs mer om Mora gymnasium och visa alla program.

Sponsrad