Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Widénska gymnasiet
Programinformation
Västerås
RIG / NIU
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-01
2023-04-19
Tjejer som spelar innebandy

Om utbildningen

Innebandy på Widénska

Som elev på Widénska gymnasiets NIU- och LIU-utbildning i innebandy tränar du två gånger i veckan i vår nybyggda innebandyarena. På träningarna ligger fokus till stor del på dig som elev och din individuella utveckling, delvis utifrån egna uppsatta utvecklingsmål. Utöver den praktiska träningen får du också en bred teoretisk kunskap under din studietid. Du lär dig mer om områden som träningslära, idrottspsykologi och kost samt hur du tillämpar dessa i din dagliga träning.

Målsättningen med din tid här är att du både ska få en bra gymnasieutbildning, samt utvecklas som innebandyspelare och vara redo att möta de krav som ställs på dig som har ambitionen att spela på högsta möjliga nivå.

Tillgång till gym

Som elev på Widénska har du tillgång till ett modernt och välutrustat gym på skolan. Du har också tillgång till skolans egna testcenter där du bland annat kommer få genomföra SOK:s fysprofil. 

Instruktörer

På skolan finns instruktörer med en bred pedagogisk utbildning samt med lång erfarenhet av idrotten och kunskap om vad som krävs för att du som spelare ska nå så hög nivå som möjligt. Samtliga instruktörer är anställda av skolan vilket gör att du som elev träffar instruktörerna även i andra kurser och sammanhang på skolan.

Huvudinstruktör på Widénska innebandy är Glenn Wiman som är utbildad elittränare och legitimerad lärare i  Specialidrott innebandy och Idrott och hälsa samt Hälsopedagogik.

Så här ansöker du till NIU innebandy

Nu kan du söka till NIU Innebandy på Widénska med start Höstterminen 2023. På skolans hemsida hittar du hur du går tillväga för att ansöka. Din ansökan måste göras senast den 1 december 2022.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

Widénska gymnasiet

Idrott och studier i kombination på Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet i Västerås är en gymnasieskola för dig som vill kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Här kan du lägga extra mycket fokus på idrotten, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskola och...


Läs mer om Widénska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Widénska gymnasiet

Vasagatan 56
722 20 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy från Widénska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Widénska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information