Widénska gymnasiet - Idrottscollege i Västerås

Idrott och studier i kombination på Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet i Västerås är en gymnasieskola för dig som vill kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Här kan du lägga extra mycket fokus på idrotten, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskola och universitet.

Den starka kopplingen till idrott på Widénska visar sig på olika sätt. Du får lära dig saker på annorlunda platser och i olika miljöer. Här anordnas hajker, vinterfjällutbildning och du får möjlighet att åka på träningsläger utomlands – nyttiga erfarenheter som du inte kan få på alla gymnasieskolor.

Goda förutsättningar för idrott och utbildning

Här på Widénska finns bästa tänkbara förutsättningar för dig som elev för att få kvalitativ träning. Här finns bland annat en stor idrottshall, ett bra gym, en klättervägg och spinninglokal. Även utomhus finns fina anläggningar att tillgå, exempelvis en 11-manna fotbollsplan med konstgräs, en 7-manna fotbollsplan, friidrottsbanor och skog med motionsspår.

Utöver de fina träningsmöjligheterna har du dessutom erfarna och välutbildade lärare med elitidrottsbakgrund till din hjälp. Det är just den här kombinationen som gör att du får så fina förutsättningar för att kunna satsa på din idrott, samtidigt som du får en riktigt bra gymnasieutbildning.

Widénska gymnasiet – Ett idrottscollege

Widénska gymnasiet är ett idrottscollege som ingår i ett stort nätverk av olika idrottsföreningar, idrottsförbund, skolor, företag och andra organisationer. Skolans samarbetspartners ger dig nyttiga kontakter redan under gymnasietiden, som du sedan kan dra nytta av i framtiden.

2-3 pass i veckan

Som elev på Widénska gymnasiet har du två till tre pass i veckan med din specialidrott. Tack vare skolans starka idrottsprofil finns även idrotten invävd i flera andra ämnen.

8 NIU-certifierade idrotter

NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning och betyder att ett nationellt idrottsförbund gett tillstånd till en skola att kalla sig elitidrottsgymnasium i just deras idrott. Widénska gymnasiet har idag NIU-certifiering inom åtta idrotter: amerikansk fotboll, bandy, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, ishockey och innebandy.

Widénska gymnasiet ger dig:

• Behörighet till högskole- och universitetsutbildningar.
  • Kunskap inom specialidrott, idrottspsykologi, idrottsfysiologi och ledarskap.
  • Specialanpassat schema för idrottare.
  • Behöriga lärare med elitidrottsbakgrund.
  • Utvecklas som idrottare i samarbete med din förening.
  • Tillgång till bra träningsmiljö i Västerås bästa anläggningar.
  • Studera tillsammans med 540 idrottselever från 20 olika idrotter.
  • Ytterligare chans att satsa på din idrott genom vår NIU-certifiering.

Ladda ner skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Widénska gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet på Facebook

Video

Film om samhällsprogrammet på Carlforsska gymnasiet, Rudbecikanska gymnasiet och Widénska gymnasiet, Västerås stad.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Widénska gymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Louise
Jag rekommenderar skolan starkt

Forum om Widénska gymnasiet

Här kan du ställa frågor om Widénska gymnasiet och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Widénska gymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner