Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging

Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 233,7) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-08
2022-01-19
2022-04-27
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

BETEENDEVETENSKAP & NUDGING

Med ny design av menyn ökade Liseberg försäljningen av vegetarisk mat med 273%. Med andra ord - det är möjligt att påverka andra att göra bättre val. Där kommer vår utbildning och du in i bilden.

Om du vill lära dig hur man analyserar människors beteenden och sedan använder psykologi, kommunikation, media och design för att få dem att förändra sitt beteende så är fördjupningen Beteendevetenskap & Nudging för dig. Tekniken som kallas nudging och är en snabbt växande ny gren inom marknadsföring och som ofta används för att förbättra folkhälsa, socioekonomi och miljö. Vill du vara i framkant och tidigt komma in i denna spännande och expansiva bransch så välkommen.

Du behöver ingen förkunskap om beteendevetenskap, bara ett brinnande intresse – vi lär dig resten!

Läs mer om vår utbildning här.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Filippa på Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging så kommer skolan att kontakta dig.

Mediegymnasiet

VI ÄR MEDIEGYMNASIET!

Man hittar oss i kreativa och anrika lokaler centralt mellan Brunnsparken och Domkyrkan. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du...


Läs mer om Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
mediegymnasiet.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging från Mediegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Filippa på Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 

Läs mer