Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Polhemsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 200 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 255,0
    (medelvärde: 270,7) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-01-26
Grupparbete

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Polhemsgymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program. Vill du till exempel bli psykolog, lärare, politiker eller kanske journalist är det här rätt program för dig.

På Polhemsgymnasiet arbetar vi varierat med undervisning både i klassrummet och utanför skolan. Vi har undervisningsprojekt kopplade till olika organisationer såsom Folk- och försvar, Göteborgs universitet samt olika museum. Vi genomför rollspel och vi besöker Sveriges riksdag och mycket annat. I kursen Gymnasiearbete får eleverna chansen att prova på att arbeta vetenskapligt likt en forskare då de utformar en egen undersökning tillsammans med sina klasskamrater.

Utbildningen ger goda kunskaper inför universitet och högskolestudier både när det gäller ämneskunskaper och arbetssätt. Den lägger en god grund för vidare studier inom humaniora och samhällsvetenskap men även för studier inom juridik och ekonomi.

Beteendevetenskaplig inriktning

Den här inriktningen har fokus på mänskligt samspel, beteende och utveckling. Du lägger en grund inom sociologi. Därefter tillkommer andra betydelsefulla kurser för att bygga upp din kunskapsbank inom beteendevetenskap – Kommunikation, Psykologi och Ledarskap och organisation är några exempel. Det sista året läser du Humanistisk och Samhällsvetenskaplig specialisering med inriktning kriminologi, med ett vårdande och förebyggande perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett....


Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Polhemsgymnasiet

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Polhemsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Polhemsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information