Fordons- och transportprogrammet

Fordon- och transportprogrammet, Personbil

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

En framtid inom fordonsbranschen

Fordons- och transportprogrammet är en branschcertifierad utbildning för dig som vill arbeta med service, felsökning och reparation av fordon, såsom personbilar och lätta lastbilar eller lastbilar och mobila maskiner. För att kunna göra detta måste du ha grundläggande yrkeskunskaper inom fordonsteknik.

Under din utbildning hos oss lär du dig hur det moderna fordonet är uppbyggt och hur motor, drivlina, bromsar och elektroniksystem är uppbyggda och samverkar. Undervisningen är upplagd efter ett stationssystem där du arbetar individuellt eller i grupp med olika moment, både teoretiskt och praktiskt. I årskurs 2 kan du söka ett stipendium för bidrag till din körkortsutbildning.

Lars Kaggskolan är motorbranschcertifierad vilket innebär att vi följer skolverkets krav och branschens rekommendationer på hur en bra utbildning ska vara samt att ledande fordonsföretag i regionen har god insyn i verksamheten. Under årskurs 1 söker du till en av våra inriktningar.

Inriktning Personbil 

Om du vill arbeta med personbilar och lätta lastbilar i modern verkstadsmiljö så är detta inriktningen för dig. Du arbetar med traditionell fordonsteknik men också den senaste tekniken inom el- och hybridfordon.

Under utbildningen får du lära dig att serva, underhålla och reparera motor, drivlina, el- och elektroniksystem samt mycket mera inom personbilstekniken. Du kommer att använda svenska och engelska manualer och digitala informationssystem för att hitta fakta kring bilen och instruktioner om hur den ska repareras.

Efter utbildningen

Fordons- och transportprogrammet syftar till att ge dig förutsättningar till yrkesarbete direkt efter gymnasieskolan. Du kan söka vidareutbildningar direkt eller efter några års yrkeserfarenhet. Från och med hösten 2023 ska alla yrkesprogram ge grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordon- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

På Lars Kaggskolan är det lätt att trivas. ”Kom som du är och var som du vill” är en del av den värdefulla gemenskapen på Kagg. På vår skola får du möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vilket program du...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad