Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Animation - Särskild variant

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Animation - Särskild variant

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap med särskild variant ger dig en bred utbildning och förberedelse för vidare studier inom såväl teoretiska som estetiska utbildningar.

Programmet vänder sig till dig som vill påverka utvecklingen i samhället. Här får du fördjupa dina kunskaper om politik, ekonomi, jämställdhet och om en hållbar framtid. Med dina kunskaper kommer du kunna ta del av och utveckla det framtida samhället på nationell och global nivå.

På Kulturama kombinerar du ditt samhällsengagemang med ditt estetiska intresse. Du fördjupar dina kunskaper i samhällsorienterande ämnen och estetiska uttryck, både teoretiskt och praktiskt.

Särskild variant Animation

Vill du utveckla dina kunskaper inom animation samtidigt som du går samhällsvetenskapliga programmet? Då är det här utbildningen för dig.

Animation är en uttrycksform för att illustrera rörelse i bild. Animation förekommer både som egen konstform och som verktyg för visualisering eller effekter i till exempel spelfilm, reklamfilm och musikvideor.

Du utvecklar kunskaper om planering, genomförande och publicering av animationer med hjälp av digitala och traditionella tekniker.

Dina färdigheter i berättande och gestaltning kommer att utvecklas. Tyngdpunkten ligger på färg, form och modellering. Du får också möjlighet att utveckla kunskaper om betydelsen av tempo, tajming och rörelsemönster.

Kurser inom den särskilda varianten Animation

Animation 1, 100 p

Du utvecklar kunskaper om planering, genomförande och publicering av animationer med hjälp av digitala och traditionella tekniker. Dina färdigheter i berättande och gestaltning kommer att utvecklas. Tyngdpunkten ligger på färg, form och modellering.

Animation 2, 100 p

Detta är en fortsättningskurs där du ges möjlighet att fördjupa dig inom animation och skapa mer avancerade verk.

Specialisering animation, 100 p

Här får du möjlighet att fokusera på en av dig utvald teknik inom animationsfältet.

Efter gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet med samhälle som inriktning och med särskild variant Animation är högskoleförberedande. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Inom alla branscher är efterfrågan stor på lösningsorienterad och kreativ kompetens - kompetenser som våra elever tränar varje vecka genom sin estetiska variant.

Information för ansökan

Ansökningskod: SASAMVE, Animation
Program: Samhällsvetenskapsprogrammet
Särskild variant: Animation

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Animation - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Animation - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Animation - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad