Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Storytelling - Särskild variant

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Storytelling - Särskild variant

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap med särskild variant ger dig en bred utbildning och förberedelse för vidare studier inom såväl teoretiska som estetiska utbildningar.

Programmet vänder sig till dig som vill påverka utvecklingen i samhället. Här får du fördjupa dina kunskaper om politik, ekonomi, jämställdhet och om en hållbar framtid. Med dina kunskaper kommer du kunna ta del av och utveckla det framtida samhället på nationell och global nivå.

På Kulturama kombinerar du ditt samhällsengagemang med ditt estetiska intresse. Du fördjupar dina kunskaper i samhällsorienterande ämnen och estetiska uttryck, både teoretiskt och praktiskt.

Särskild variant Storytelling

Vill du utforska scenkonstens uttrycksmöjligheter och hur du kan nå fram till din publik med ditt uttryck samtidigt som du går samhällsvetenskapliga programmet? Då passar den här utbildningen dig.

Din personliga utveckling står i fokus och vi arbetar med flera kurser inom teater såsom Dramatik & dramaturgi, Röst och Scenisk gestaltning. Scenkonstens uttrycksmöjligheter genomsyrar din utbildning och hjälper dig att utforska berättandets former och hur du kan nå fram till din publik med ditt uttryck. Detta ger dig en solid grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Du fördjupar dig i den berättande processen från idé till färdig produkt. Under utbildningen arbetar du med varierande former och genrer av berättande. Undervisningen präglas av lust, nyfikenhet och samtal kring både ditt och andras skapande.

Kurser inom den särskilda varianten Storytelling

Dramatik & dramaturgi, 100 p

Att skriva för teater och film, att skriva repliker och scenerier, att skriva texter som ska tolkas av regissör och skådespelare innebär ett kreativt och fantasifullt skrivande som inte bara ska läsas utan även höras och synas. I kursen får du undersöka begrepp som vändpunkt, konflikt, anslag, upptrappning med mera.

Röst, 100 p

Denna kurs fokuserar på textarbete och reflektion kring den egna sceniska rösten. Du får kunskaper om röstens behov och hur du kan använda den som ett verktyg för att nå ut till din publik.

Scenisk gestaltning 1, 100 p

I kursen Scenisk gestaltning 1 får du utvecklas som skådespelare och lära dig grunderna i skådespeleri. Vi arbetar med improvisation och olika former av texter där du får undersöka dina sceniska uttryck. Teater är ett kollektivt berättande och i mötet med din ensemble kommer du lära dig hur du kan uttrycka dig som skådespelare. Vi skapar ett lustfyllt klimat där alla ska känna sig trygga och våga pröva sina sceniska förmågor. Du får också medverka i en föreställning för publik.

Efter gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet med samhälle som inriktning och med särskild variant Storytelling är högskoleförberedande. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Inom alla branscher är efterfrågan stor på lösningsorienterad och kreativ kompetens - kompetenser som våra elever tränar varje vecka genom sin estetiska variant.

Information för ansökan

Ansökningskod: SASAMVE, Storytelling
Program: Samhällsvetenskapsprogrammet
Särskild variant: Storytelling

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Storytelling - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Storytelling - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Storytelling - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad