Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 176 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 257,2
    (Lägsta: 137,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-04-27

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Inriktning Bild och formgivning, profil Konstnär & Designer

Vill du utveckla ditt sinne för bild och form? Är du intresserad av att lära dig mer om konstnärliga områden som konst, reklam, scenografi, grafisk design eller arkitektur?

Då är konst och designinriktningen på Kulturama Gymnasium något för dig. Vår undervisning innebär att du får höga kunskaper i material och olika tekniker. Du utvecklar ditt eget bilduttryck och kreativitet. Bild och form är ditt huvudämne där kurser i måleri, skulptur, teckning, grafik, foto och design ingår. Du kommer också erbjudas utbildning i grafisk kommunikation, film och webbdesign.

Vill du utveckla dig inom dina kärnämnen så finns det fördjupningskurser att välja inom exempelvis engelska, svenska och matematik.

Arbetar aktivt med externa konstnärliga projekt

Kulturama arbetar aktivt med externa konstnärliga projekt och flera av våra elever har varit representerade på Liljevalchs Ung Vårsalong och erhållit juryns speciella hedersomnämnande.

Högskoleförberedande utbildning

Konst & Designinriktningen är högskoleförberedande och ger dig de rätta grunderna för att söka dig vidare till högre utbildningar som Konstfack och Konsthögskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Konst och designinriktningen ger dig de rätta grunderna för att söka vidare till högre utbildning som t ex Konstfack, Konsthögskolan och andra eftergymnasiala utbildningar.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Bild- och formgivning med profil Konst och design på Kulturama Gymnasium ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

På Kulturama Gymnasium får du en estetisk och teoretisk utbildning på hög nivå samtidigt som du får högskolebehörighet. Kulturama Gymnasium har som mål att i alla led skapa bästa förutsättningar för eleverna att lyckas med sina studier i de teoretiska...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Skolrecensioner

-
(2)
De flesta lärarna är relativt bra, i bildkurserna får man prova på olika tekniker osv, vilket är bra. Jag hade ej räknat med att foto ingick vilket jag är väldigt besviken på då det känns bortkastat för min del eftersom jag tycker om att måla och skapa, men inte att fotografera, och jag anser att det inte passar in till bild och forminriktnin...
Fredrik Engström, Rektor Kommentar:
Tråkigt att din upplevelse av skolan inte var vad du hade hoppats på. Förstår i din text att du nu går på en skola som passar just dig bättre. Gällande maten så kan jag meddela att vi från senaste veckan har en annan leverantör som har varit väldigt uppskattad bland eleverna vilket är roligt. Scheman är alltid en utmaning och i ett stort komplex...
Visa hela
ARTYFARTY
(5)
Bildutbildningen är skitbra. Alla klasskamrater är extremt skickliga. Det är svårt att komma in och lärarna är exstremt kunniga. Vi får gå på utställningar vi får ställa ut offentligt och vi blir inspirerade. Vi får lära oss allt möjligt. Ibland är det svårt och ibland blir man frustrerad. Men jag har till och med fått jobba med performance och ...
Visa hela
Bella
(5)
Lärarna inom de kreativa kurserna är otroligt kunniga och hjälpsamma. Jag går nu sista året och jag har verkligen lärt mig otroligt mycket. Man går så många olika kurser som handlar om många olika grejer därför får man en stabil och stark grund att stå på när man ska söka vidare inom det estetiska och inom något annat.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter: