Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 186 (år 1)
Estetiska programmet
Startdatum: - Stockholm
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-25
Bild & formgivning på Kulturama

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Inriktning Bild och formgivning, profil Konst & Design

Vill du utveckla dina estetiska förmågor inom bild och formområdet? Vill du utmana din kreativitet och konstnärlighet under din gymnasietid? Då passar profilen Konst & Design dig!

PROFILENS INNEHÅLL

På Konst & design får du utveckla goda kunskaper inom det konstnärliga fältet, med målsättningen att du skall få en bredd och djup i olika gestaltande tekniker och metoder.

Du arbetar i halvklass i ateljéer som är avsedda för bild, skulptur och digital design. Du får delta i projekt där din kreativitet utvecklas och uppgifter som får dig att hitta ditt konstnärliga uttryck. Undervisningen präglas av lust och konstnärlig höjd. Du får goda kunskaper i traditionella och digitala metoder för konstnärligt skapande, för visuell kommunikation och design. Du får arbeta i skulptur, måleri, illustration och foto.

Du kommer att kunna välja mellan två olika spår; ett där du får fördjupade kunskaper i olika traditionella konstnärliga praktiker så som teckning, måleri, skulptur, fotografi och design.

Det andra spåret kallar vi Future, ett spår där du utvecklar konstnärliga strategier för en värld i förändring. Konstnärliga och kreativa processer för en hållbar framtid, speldesign, mode och artificiella världar. En framtidsorienterad konstutbildning där de olika konstuttrycken samspelar.

LOKALER

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Konst & design har tillgång till skulptursal, fotostudios, design och bildsalar. Ofta deltar elever på Konst och Design även i projekt utanför skolan och kan då få arbeta på andra platser än i skolan.

UTSTÄLLNINGAR OCH SAMARBETEN

Konst och Design på Kulturama har genom åren etablerat sig som en utbildning av synnerligen hög konstnärlig kvalitet. Våra elever får ta del av det samtida kulturlivet i diverse olika projekt. Vi har haft samarbeten med Forsbergs design och game-art utbildning och ett tätt samarbete med Konstfack. Våra elever har deltagit i tv-program, i konstprojekt på Kulturhuset och på Moderna Museet, på Nobelmuseet. Under hösten 2019 inviger vi konsthallen Accelerator vid Stockholms universitet. Elever har ställt ut på Liljevalchs och på Sven Harrys. Vi har samarbetat med Whitearkitekter och gjort projekt på Skansen. Årskurs tre avslutas med en publik avgångsutställning.

Lärare på Konst & Design är synnerligen ämneskompetenta varav flera är aktuella i det svenska kulturlivet. Lärarna håller även en kontinuerlig dialog med konstnärliga högskolor och med olika kreativa yrkesfält så som reklam, design och tech.

EFTER GYMNASIET

Utbildningen Profil Konst & Design ger dig både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält så som inom fri konst, reklam, mode, scenografi, arkitektur och speldesign.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Konst och designinriktningen ger dig de rätta grunderna för att söka vidare till högre utbildning som t ex Konstfack, Konsthögskolan och andra eftergymnasiala utbildningar.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Bild- och formgivning med profil Konst och design på Kulturama Gymnasium ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Kulturama!Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se Utbildningens hemsida

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 11 recensioner.

Elev i Konst och Design
(5)
Det pratas mycket om hur unga känner oro när de sätter foten i arbetsplatsen. Den dåliga arbetsmiljön ilar och isar i huvudet. Jag var en av de ungdomarna under ettan innan jag gick i Kulturama. Med den lilla drivkraft jag hade kvar den första terminen av ettan kontaktade jag kulturama i hopp om att få byta skola. Det tog sin tid, men till sl...
Visa hela
Thyra
(5)
Jag kan rekommendera Kulturama inriktning konst och design till er som är intresserade eller funderar på att söka! Man som elev befinner sig i en kreativ miljö omgiven av massor av olika uttrycksformer vilket jag tyckte var väldigt givande. Inriktningen konst och design innehåller många olika konstnärliga uttrycksformer som jag tycker har hj...
Visa hela
Anonym
(3)
Såg en annan kommentar här som menade på att Kulturama har lärare som är politiskt partiska. Kan inte annat än hålla med, lärarna är helt öppna med sin inriktning politiskt och har pushat detta i samband med undervisning. Linjen i sig själv är enligt mig bra, och lärarna är som oftast väldigt kunniga och bra inom ämnena. Men är du inte extremvän...
Fredrik, rektor Kulturama Gymnasium Kommentar:
Bra att veta att du verkar nöjd med din utbildning även om du också formulerar kritik som är viktigt för oss som skola att ta del av. Undervisningen skall inte utgå från en politisk agenda utifrån de styrdokument som vi har att förhålla oss till som skola. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer om dina upplevelser från gymnas...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 11 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: