Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 247) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Juridik och rätt på Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra ger dig kunskaper inom företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. Du kan också välja att fördjupa dig inom företagande och entreprenörskap och starta eget företag på gymnasiet med Ung Företagsamhet.

På Ekonomiprogrammet får du utveckla din kommunikativa förmåga och du lär dig att övertyga och sälja samtidigt som du får en förståelse för företagens roll i samhället. Ekonomiprogrammets båda inriktningar Ekonomi och Juridik ger dig bra förberedelse samt behörighet för vidare studier inom framförallt ekonomi och juridik.

Affärsjuridik, filosofi och rättskunskap

Inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet innehåller en fördjupande kurs i psykologi samt kurser i affärsjuridik, filosofi och rätt. 

Ekonomi eller global hållbarhet

På Ekonomiprogrammet väljer du också vilken av följande två programfördjupningar du vill läsa:

Ekonomi: här läser du entreprenörskap, företagsekonomi och internationell ekonomi.

Global hållbarhet: ger dig kurser i internationell ekonomi, internationella relationer och politik och hållbar utveckling.

Bli förberedd för livet efter gymnasiet

På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra satsas det också på att eleverna ska få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och därmed vara väl förbereda på de utmaningar som väntar efter gymnasiet när det kommer till högskola och universitetet såväl som i yrkeslivet. Det gör skolan bland annat genom specialiseringskurser där fokus är på intressanta forskningsområden.

I kursen Företagsekonomi – Specialisering fördjupar du dig i spännande ekonomiska specialområden. Du får stifta bekantskap med de senaste teorierna inom ekonomiområdet. Teori varvas med att studera framgångsrika internationella företag. Här får du ett försprång i dina framtida studier och i arbetslivet med vidgade vyer om vad som kan vänta för ekonomer i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra! 

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra (tidigare Mikael Elias Gymnasium Stockholm) är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och vill vidare. Här hålls alla dörrar för din framtid öppna. Alla program som erbjuds på skolan...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Warfvinges väg 28
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: