Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 242,5
    (medelvärde: 266,3) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Är du nyfiken på hur människans beteende kan förklaras på en vetenskaplig nivå? Eller är du intresserad av kriminologi och människans utveckling? På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norras Samhällsvetenskapsprogram kan du stilla din nyfikenhet och få fördjupade kunskaper inom beteendevetenskap och samhällskunskap.

Beteenden & personal- och ledarskapsfrågor

Skolan erbjuder inriktningen Beteendevetenskap – en högskoleförberedande gymnasieutbildning med fokus på samhällets funktioner och hur människor påverkas på olika sätt. Här lär du dig om mänskligt beteende och förbereds för vidare studier inom bland annat personal- och ledarskapsfrågor.

Psykologi och kriminologi

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norras utbildning i Beteendevetenskap har en spännande fördjupning inom psykologi och kriminologi. Här får du fördjupa dig i människans beteendemönster och studerar de faktorer som formar och påverkar människans utveckling under livets olika stadier. I fördjupningen läser du också kriminologi samt retorik, där du tränar skriftlig och muntlig framställan för att fördjupa dina retoriska förmågor.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra hittar du i hjärtat av Kungsholmen. Här, i kvarteren kring den gröna Kronobergsparken finns mysiga fik, fina restauranger och Västermalmsgallerian, men också gamla, ståtliga byggnader med tradition. Precis som kvarteren kring skolan är Klara Teoretiska...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 10 recensioner.

Hannah
(5)
Jag tycker Klara norra en fräsch liten skola där man blir hörd och sedd. Lärarna har alltid hjälpt mig att göra och bli det bästa jag kan. Dem alltid peppar en att bli bättre och nå nya nivåer. Matkortet har funkar hur bra som helst för mig. Det finns ett stort utbud av restauranger och jag bara älskar att man får välja vad man vill ha och vad m...
Visa hela
Hanna
(5)
Blir uppriktigt sagt förvånad när jag läser att vissa upplever favorisering av vissa elever. Detta är ingenting som jag upplevt under något av mina tre år på KLARA. Lärarna är otroligt kompetenta, professionella och ger alltid kompletteringsmöjligheter ifall man vill höja sig eller ifall man måste bli godkänd. De finns också tillgängliga ifall d...
Visa hela
Danaj Kelati
(1)
Skit skola med dåliga lärare, lärare som inte visar hänsyn till eleverna som behöver hjälp. Nåt alla lärarna gör är att favorisera vissa elever.
Carolin Lysell, Rektor Kommentar:
Hej! Det är verkligen tråkigt att läsa att du som elev upplever att våra lärare favoriserar elever. Det strider såväl mot skolans lagstadgade uppdrag om likvärdig behandling och bedömning som vår egen policy på skolan. När skolan börjar igen så är du mer än välkommen att ytterligare beskriva just din situation och hur vi ska jobba för att den...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 10 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: