Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport
Programinformation
Malmö
Antal elever: 47 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Startdatum: - Malmö

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap med profil Kriminologi på DBGY i MalmöLäs Beteendevetenskap med profil Kriminologi på DBGY Malmö

Vill du läsa ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger dig många valmöjligheter till vidare studier efter gymnasiet? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val. På Drottning Blankas Gymnasieskola i Malmö läser du programmet med inriktning mot Beteendevetenskap.

En inriktning mot Beteendevetenskap innebär att du får lära dig mer om människan och hur vi agerar, tänker och känner i olika situationer. DBGY Malmö ger dig dessutom en fördjupad kunskap inom kriminologi och rättspsykologi då flera av kurserna i programmet präglas av profilen.

Profil Kriminologi

Kriminologi betyder läran om brottet och på profilen Kriminologi kommer du att få insikter i rättspsykologin där områden som intervju- och förhörsmetodik och lögnens psykologi är vanliga. Kriminologi och rättspsykologi studeras för att framställa olika teorier och förklaringar till särskilda händelser av brott. Om du väljer att läsa profilen Kriminologi får du exempelvis analysera DNA i kursen Naturkunskap och i kursen Psykologi analysera varför vissa människor begår brott.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du som har ett intresse för polis-, juridik- och psykologiområdet välja att ta vidare dina studier på en högre nivå. Exempelvis finns det Kriminolog-program vid Malmö Högskola. Då Samhällsvetenskapsprogrammet är ett väldigt brett gymnasieprogram har du fler valmöjligheter till fortsatta studier inom andra områden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö

På två näraliggande adresser i centrala Malmö hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport (DBGY). Här finner du ljusa, fräscha lokaler och klassrum, men även metodrum och elevsalong för skolans stylister. På DBGY Malmö ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Per Weijersgatan 4
211 34 Malmö

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

DBGY-KRIM
(4)
Jag läser Kriminologi på Samhällsvetenskapliga programet här och ska börja mitt 3 år. När jag skuggade på skolan viste jag direkt att jag ville söka detta program. Lärarna är duktiga på sitt jobb och de tar hänsyn till ens förmågor eller problem. De vill att man ska klara programet galant och de är väldigt motoverande, specielt huvudansvariga på...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: