Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tingvallagymnasiet, i Karlstad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 229,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 229,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Tingvallagymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet är en spännande och bred utbildning med beteendevetenskap som inriktning. Tänker du plugga vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig massor av valmöjligheter med sin breda behörighet.

Här lär du dig mer om hur samhället fungerar i Sverige och i andra delar av världen. Vi studerar demokratifrågor och hur vi kan skapa ett hållbart samhälle. Jämställdhetsfrågor och hur din ekonomi påverkas av olika händelser i världen är andra viktiga områden i programmet. Du kommer även att få bättre förståelse för människors agerande i olika sammanhang samt hur ett bra ledarskap fungerar.

Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet kommer du att bli bättre på kommunikation oavsett om det handlar om skrivande, tal eller modern medieteknik. Du får även en större förståelse för hur dagens mediesamhälle påverkar oss på olika sätt. Det studieförberedande programmet tränar ditt eget ansvarstagande för studierna samt utvecklar din kreativitet och samarbetsförmåga. Att kritiskt granska källor, tolka texter och analysera samhället är viktiga kunskaper som du får under utbildningen.

I årskurs två startar programmets inriktning. På Tingvallagymnasiet läser du inriktningen beteendevetenskap.

Inriktningen beteendevetenskap ger kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du fördjupar din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Du får också kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Denna inriktning går att kombinera med idrottsutbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tingvallagymnasiet
Karlbergsgatan 2 A
65224 Karlstad

Tingvallagymnasiet är Karlstads äldsta skola – men mycket har hänt sedan vi grundades. Vi har bevarat våra vackra anrika lokaler, men här ryms idag även toppmoderna utbildningar, företagsamhet, entreprenörskap, internationella relationer och nära samarbeten med företag och näringsliv. Vår skola...

Läs mer om Tingvallagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad