Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Ingrid Segerstedts gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 320 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 277,5
    (medelvärde: 306,1) * statistik från 2017

Om utbildningen

Utveckla och fördjupa dina kunskaper om Europa och världen på inriktningen Samhällsvetenskap på Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg.Utveckla dina kunskaper om Europa och Världen på Samhällsvetenskapsprogrammet

På Ingrid Segerstedts gymnasium fokuserar inriktningen Samhällsvetenskap på Europa och Världen. Här kommer du att utveckla och fördjupa dina kunskaper om vad som sker i Europa och övriga världen. Alla elever läser samma kurser på Samhällsvetenskapsprogrammet under årskurs 1, för att sedan välja inriktning inför årskurs 2.

Globalt perspektiv på inriktning Europa och Världen

På inriktningen Europa och världen kommer du att läsa fördjupningskurser i samhällsorienterande ämnen. Kurserna läses ur ett europeiskt och globalt perspektiv. Om du är intresserad av förhållanden länder emellan och vill vara aktiv i olika typer av samhällsdebatter är det inriktningen Europa och Världen du ska välja.

Resa år tre

Du som väljer Europa och Världen på Ingrid Segerstedts gymnasiet kommer sista året göra en resa med anknytning till din inriktning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Ingrid Segerstedts gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Ingrid Segerstedts gymnasium

Ingrid Segerstedts gymnasium

Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg är en fristående gymnasieskola som drivs helt utan vinstintresse. Allt överskott går oavkortat tillbaka till undervisningen. Gymnasieskolan startade år 2000 och har idag cirka 300 elever med tre klasser per årskurs. Tack vare skolans storlek...


Läs mer om Ingrid Segerstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ingrid Segerstedts gymnasium

Södra Vägen 25
41221 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.isgy.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

EOV-eleven
(5)
Jag är så glad att jag gick på just denna skolan. Eleverna är jättetrevliga, att det är en liten skola hjäkper till med känslan att man kan prata med vem som helst. Lärarna är kompetenta och hänsynsfulla, om man har problem i skolan eller vad som helst kan man alltid prata med dem och få hjälp. Utbildningen har gjort att jag upplever mig kunn...
Visa hela
isgylover
(4)
Bästa skolan!!! sökte mig hit för att jag är intresserad av världens problem och människor; fick detta och så mycket mer. Atmosfären på skolan är familjär, de flesta brinner för att förbättra världen och elevinflytande är av hög prioritet. Kommer sakna isgy otroligt mycket när jag tar studenten i sommar, SÖK!!
H
(4)
Tog studenten juni 2014 och är mycket nöjd med mina tre år på skolan. En skola för dig som brinner för mänskliga rättigheter!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Ingrid Segerstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingrid Segerstedts gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: