Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

LBS Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 233,7) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-17
2020-11-25
2020-12-12
2021-01-27
2021-04-21
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Om utbildningen

Medier, information och kommunikation på LBS

Är du en framtida journalist, reporter, samhällsdebattör, webbredaktör eller kommunikatör? På LBS Mediegymnasiet kan du utveckla ditt skrivande och förbereda dig för ett jobb inom journalistik, reklam eller kommunikation redan under gymnasiet! På skolans Samhällsvetenskapsprogram, inriktning Medier, information och kommunikation får du grundläggande högskolebehörighet och kunskaper inom kommunikation genom såväl ord som bild.

Kommunikation, journalistik och samhällsfrågor

För att förmedla och nå fram med ett budskap är det viktigt att kunna kommunicera snabbt, korrekt och på ett attraktivt sätt. Du får därför lära dig att arbeta med ord, formuleringar och målgruppsanpassning. På LBS Mediegymnasiet jobbar du alltid digitalt och med program som används i kommunikationsbranschen.

På Samhällsvetenskapsprogrammet sätts journalistik och aktuella samhällsfrågor i centrum. Du får lära dig att skriva journalistiska texter, undersöka, dokumentera och layouta. Första året får du en bred teoretisk bas så att du kan känna dig trygg med ditt val av programfördjupning.

Medieproduktion i årskurs två

I tvåan läser du medieproduktion där du får testa på att skriva för tidning, TV och radio. Du får pröva på all teknik och du får chansen att testa att agera framför kameran. Du har vid det här laget fått grundläggande kunskaper och tillräckligt med erfarenhet för att veta vad du vill fördjupa dig inom. 

Fördjupa dig inom Journalistik

Vår programfördjupningen är inriktad på journalistik och du får lära dig hur en journalist arbetar genom att öva på viktiga och intressanta delar som research, källkritik och intervjuteknik. Du får lära dig skriva för bland annat dagstidningar, magasin och webb men också att göra TV-reportage och skriva manus.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som LBS Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Filippa på LBS Mediegymnasiet

Filippa på LBS Mediegymnasiet

Läs mer LBS Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Mediegymnasiet

LBS Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet blir LBS Mediegymnasiet

LBS Mediegymnasiet är skolan för dig som vill utveckla din kreativitet inom media eller samhälle men också bli förberedd inför högre studier. LBS Mediegymnasiet har i flera år knutit branschkontakter där elever exempelvis har möjlighet att få delta på riktiga...


Läs mer om LBS Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från LBS Mediegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Filippa på LBS Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: