Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Mediegymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 219,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 219,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

SAMHÄLLSVETENSKAP & SOCIAL MEDIA.

3.6 miljarder människor använder sociala medier varje dag. Sociala medier har gått från gulliga kattbilder till en mångmiljardbusiness på mindre än ett decennium. Idag är det nästintill omöjligt att hitta ett företag, en organisation eller politiker som inte finns på sociala medier.

Innehåll, strategier och mätbarhet i social media har med andra ord aldrig varit viktigare. Kampanjerna kan vara personliga, lokala eller globala och enskilda influencers som Greta Thunberg kan sätta avtryck i en hel värld.

Världen förändras snabbt och sociala medier är inte bara underhållande utan också en maktfaktor som informationsbärande och opinionsbildande verktyg. Därför behöver samhället medvetna och ansvarsfulla piloter i de sociala kanalerna.

Du behöver inte ha förkunskaper om opinionsbildande, sociala medier och samhällsvetenskap, bara ett brinnande intresse - vi lär dig resten!

Om inriktningen

Inriktningen kombinerar arbete inom kommunikation, journalistik och reklam med de senaste digitala verktygen. Här utmanas du och dina klasskamrater att på ett kreativt och strategiskt sätt ta fram budskap som når igenom bruset och mäta resultaten. Du får även arbeta praktiskt genom att producera innehåll för kanaler som vlog, poddar, annonser, infografik, copy/text och bilder. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter programmet har du kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Mediegymnasiet
Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

VI ÄR MEDIEGYMNASIET!

Du hittar oss i kreativa och anrika lokaler centralt mellan Brunnsparken och Domkyrkan. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du...

Läs mer om Mediegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad