Ingrid Segerstedt är en fristående gymnasieskola som drivs utan vinstintresse

Ingrid Segerstedts gymnasium kämpar för tolerans, framsteg och medmänsklighet

Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg är en fristående gymnasieskola som drivs helt utan vinstintresse. Allt överskott går oavkortat tillbaka till undervisningen. Gymnasieskolan startade år 2000 och har idag cirka 300 elever med tre klasser per årskurs. Tack vare skolans storlek kan skolan se till dig som enskild elev och påverka din sociala utveckling och ditt studieresultat.

Ingrid Segerstedts har som mål att du som elev blir synlig för alla i skolan och på så sätt får en trygg miljö. Att det är en liten skola ger bättre möjligheter för god  kamratskap och sammanhållning, både elever och lärare emellan.

Schemafri dag på Ingrid Segerstedts gymnasium

På Ingrid Segerstedts gymnasium har man en schemafri dag i veckan, som är mycket uppskattad. Det är en dag som du själv bestämmer hur du vill utnyttja. Självklart finns det möjlighet att sitta i skolan och arbeta och få handledning av lärare, om du behöver det.

Certifierad FN-skola

Ingrid Segerstedts gymnasium bedriver ett aktivt arbete med freds- och rättvisefrågor och tar ställning mot rasism och främlingsfientlighet. Att skolan är en certifierad FN-skola innebär att man arbetar i enighet och i samarbete med svenska FN-förbundet. På Ingrid Segerstedts gymnasium visar sig samarbete bland annat genom att eleverna i årskurs tre varje år deltar i ett FN-rollspel där de försöker lösa en av de konflikter som pågår runt om i världen.

Samhällsvetenskapsprogrammet med två inriktningar

Ingrid Segerstedts gymnasium erbjuder samhällsvetenskapligt program med tre inriktningar:

• Inriktning Samhällsvetenskap som Ingrid Segerstedts gymnasium kallar Europa och Världen
  • Inriktning Medier, info & kommunikation som på Ingrid Segerstedts gymnasium heter Journalistik och Samhälle.
  • Inriktning Beteendevetenskap

Är du intresserad och vill veta mer om Ingrid Segerstedts gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Ingrid Segerstedts gymnasium

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Antal elever per lärare 2017

Ingrid Segerstedts gymnasium 19,2
Göteborg 14,8
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 332

Ekonomiprogrammet

Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år

Samhällsvetenskapsprogrammet

15,3 90,4 % .
  Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande 128 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,3 14,3 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 90,4 % 89,5 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ingrid Segerstedts gymnasium.

Kontaktuppgifter till Ingrid Segerstedts gymnasium

Södra Vägen 25
41221 Göteborg

www.isgy.se

Skolrecensioner

EOV-eleven
Jag är så glad att jag gick på just denna skolan. Eleverna är jättetrevliga, att det är en liten skola hjäkper till med känslan att man kan prata med vem som helst. Lärarna är kompetenta och hänsynsfulla, om man har problem i skolan eller vad som helst kan man alltid prata med dem och få hjälp. Utbildningen har gjort att jag upplever mig kunn...
Visa hela
isgylover
Bästa skolan!!! sökte mig hit för att jag är intresserad av världens problem och människor; fick detta och så mycket mer. Atmosfären på skolan är familjär, de flesta brinner för att förbättra världen och elevinflytande är av hög prioritet. Kommer sakna isgy otroligt mycket när jag tar studenten i sommar, SÖK!!
Tog studenten juni 2014 och är mycket nöjd med mina tre år på skolan. En skola för dig som brinner för mänskliga rättigheter!

Forum om Ingrid Segerstedts gymnasium

Här kan du ställa frågor om Ingrid Segerstedts gymnasium och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Intagningspoäng 2013-10-14   Ella Hej! Jag undrar vilka intagningspoäng inriktning Journalist och Samhälle kommer ligga på för de som vill börja på Ingrid Segerstedt 2014? Mvh Ella
0 Hur många klasser? 2013-03-07   Undrar Hej, jag undrar hur många klasser det finns, alltså om man tex går i ettan på samhäll(eouropa och världen) på erat gymnasium hur många klasser finns det då på den inriktningen?
0 Intagningspoäng hösten 2010 2010-01-27   Anton Matsson Hej jag undrar var ni tror att intagningspoängen till Europa och Världen kommer att ligga på till Hösten 2010?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Ingrid Segerstedts gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner