Ingrid Segerstedt är en fristående gymnasieskola som drivs utan vinstintresse

Om Ingrid Segerstedts gymnasium

En skola som utbildar unga människor till kunniga och engagerade, modiga och öppna, empatiska och trygga världsmedborgare.

Skolans elever ska vara beredda att i alla lägen i livet aktivt arbeta för att stärka demokratin, yttrandefriheten, alla människors lika värde, empati och fredliga lösningar av konflikter.

Ingrid Segerstedts Gymnasium är en liten friskola med ca 300 elever som drivs helt utan vinstintressen. Skolan ligger mitt i centrum, vid Heden i ett rosa stenhus från 1800-talet med mycket atmosfär i väggarna.

Här bedrivs studier i samhällsvetenskapliga ämnen med speciell inriktning på Internationella studier och Journalistik. Lärarna är unga och engagerade i sina ämnen, skolan arbetar med rollspel, projekt och ämnesövergripande teman och lägger stor vikt vid elevinflytande och elevdemokrati.

Våra lokaler

Skolan är belägen på Södra vägen 25, mitt i centrala Göteborg, i ett rosa stenhus från 1800-talet. Huset är pampigt och gammalt, men renoverat och anpassat för skolverksamhet. Byggnaden består av fyra våningar samt källare. Här ryms klassrum, grupprum, arbetsrum och uppehållsytor. Extra stolta är skolan över vår fantastiska aula som tidigare agerade rättssal då fastigheten inrymde Mölndals tingsrätt.

Skolans historia

Skolan grundades 2000 av samhällsengagerade lärare som ville skapa en skola med fokus på freds- och rättvisefrågor. Att skolan skulle drivas utan vinstintresse var en självklarhet för grundarna. Dessa eldsjälar tog kontakt med Ingrid Segerstedt som mer än gärna lånade ut sitt namn till skolan. Ingrid Segerstedts gymnasium är en av de första fristående skolorna som etablerade sig i Göteborg

Stiftelsen

Huvudman för Ingrid Segerstedts Gymnasium är en stiftelse utan privata vinstintressen. I stadgarna stipuleras att allt eventuellt ekonomiskt överskott ska gå tillbaka till verksamheten, som ska drivas i Ingrid Segerstedts anda. Stiftelsen förvaltas av en styrelse som består av några av skolans grundare, före detta skolledare, en journalist och nära vän till Ingrid, en före detta elev på skolan samt nuvarande skolledning.

Skolans lärare

Våra lärare är kunniga och engagerade. De brinner för sitt uppdrag och gör alltid sitt yttersta för att på bästa sätt hjälpa våra elever att lyckas med sina studier. Samtliga lärare är behöriga och legitimerade.

Är du intresserad och vill veta mer om Ingrid Segerstedts gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Välkommen till öppet hus!

Vi erbjuder även en digital variant till öppet hus, kolla skolans hemsida.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-21    Tid:   12:00 - 15:00

Andel med examen inom 3 år 93,5 81,7 2018/19
Antagningspoäng medel 299,8 2021
Lägsta antagningspoäng 255,0 2021

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ingrid Segerstedts gymnasium.

Kontaktuppgifter till Ingrid Segerstedts gymnasium

Ingrid Segerstedts gymnasium

Södra Vägen 25
41221 Göteborg

www.isgy.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,4

Elev
Ingrid Segerstedts Gymnasium är en mysig skola med go stämning. Superbra lärare, de sätter alltid elevernas mående och hälsa först. Bra samhällslinjer och intressanta kurser. En FN skola som pratar mycket om mänskliga rättigheter. Är super nöjd med min skola. Rekommenderar Ingrid Segerstedts Gymnasium starkt.
EOV-eleven
Jag är så glad att jag gick på just denna skolan. Eleverna är jättetrevliga, att det är en liten skola hjäkper till med känslan att man kan prata med vem som helst. Lärarna är kompetenta och hänsynsfulla, om man har problem i skolan eller vad som helst kan man alltid prata med dem och få hjälp. Utbildningen har gjort att jag upplever mig kunn...
Visa hela
isgylover
Bästa skolan!!! sökte mig hit för att jag är intresserad av världens problem och människor; fick detta och så mycket mer. Atmosfären på skolan är familjär, de flesta brinner för att förbättra världen och elevinflytande är av hög prioritet. Kommer sakna isgy otroligt mycket när jag tar studenten i sommar, SÖK!!

Forum om Ingrid Segerstedts gymnasium

Här kan du ställa frågor om Ingrid Segerstedts gymnasium och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Intagningspoäng 2013-10-14   Ella Hej! Jag undrar vilka intagningspoäng inriktning Journalist och Samhälle kommer ligga på för de som vill börja på Ingrid Segerstedt 2014? Mvh Ella
0 Hur många klasser? 2013-03-07   Undrar Hej, jag undrar hur många klasser det finns, alltså om man tex går i ettan på samhäll(eouropa och världen) på erat gymnasium hur många klasser finns det då på den inriktningen?
0 Intagningspoäng hösten 2010 2010-01-27   Anton Matsson Hej jag undrar var ni tror att intagningspoängen till Europa och Världen kommer att ligga på till Hösten 2010?
Sida:

» Ställ ny fråga

Skolrecensioner

För att få mer information från Ingrid Segerstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingrid Segerstedts gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga