Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Hjalmar Strömerskolan, i Strömsund
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)

Om utbildningen

natur

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet är ett av gymnasieskolans bredaste program, alla framtida universitet- och högskoleutbildningar står öppna för dig. Du fördjupar dig i fysik, kemi och matematik.

Inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Utbildningen ska utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden samt kemiska processer. Inom biologi, fysik och kemi beskrivs omvärlden i modeller som utvecklas i ett samspel mellan experiment och teori. Utbildningen ska också utveckla dina kunskaper i matematik.

På det här programmet får du

  • Förståelse för naturvetenskapen som bygger på ett samspel mellan teori och praktisk erfarenhet. Du får arbeta med experiment, laborationer, fältstudier och andra jämförbara praktiska moment.
  • Utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

Framtida yrken kan vara

  • Agronom
  • Civilingenjör
  • Forskare
  • Jägmästare
  • Läkare
  • Tandläkare
  • Veterinär
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strömsund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 520 833 24 Strömsund
Telefon: 0670-161 54
Mejladress: antagningskansliet@stromsund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hjalmar Strömerskolan
Myrgatan 4
83324 Strömsund

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Väljer du Hjalmar Strömerskolan blir du en av drygt 300 elever på något av skolans program. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen. På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar man efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång...

Läs mer om Hjalmar Strömerskolan och visa alla program.

Sponsrad