Motorbranschens Tekniska gymnasium, MTG i Göteborg

MTG - Motorbranschens Tekniska gymnasium i Göteborg

Har du ett stort intresse för bilar och teknik, då är MTG något för dig. Motorbranschens tekniska gymnasium (MTG) är ett fordonsgymnasium som startades 2002 och är en helt ny typ av fordonsteknisk utbildning som utvecklats i samverkan mellan motorbranschen i Göteborg och Göteborgs Stads utbildningsförvaltning.

MTG flyttade till nya lokaler i Högsbo/Sisjön hösten 2014! Ny besöksadress är JA Pripps gata 2, 421 32 V Frölunda

Motorbranschens Tekniska gymnasium erbjuder följande inriktningar på Fordons- och transportprogrammet:

Lastbil och mobila maskiner: Utbildning till Lastvagnstekniker

Personbil: Utbildning till Personvagnstekniker

Karosseri och lackering: Utbildning till Bilskadetekniker eller Lackeringstekniker

Transport: Utbildning till Bussförare, Lastbilsförare eller Godshanterare/terminalarbetare

Du väljer inriktning efter det första året och under årskurs ett kommer du att få prova de olika yrkesinriktningarna.

MTG - tillgodoser morgondagens krav

Det sker en snabb teknisk utveckling av moderna fordon och det gör att det krävs nya utbildningar så att medarbetare i motorbranschen kan möta dessa nya ökade kompetenskrav. På MTG är utbildningsinnehållet anpassat för att tillgodose morgondagens krav. MTG ger dig kunskaper för att du ska kunna ta plats i en modern serviceanläggning i motorbranschen, men också ge möjlighet till en fortsatt personlig utveckling.

Praktiska utbildningar

Skolan samarbetar mycket med fordonsbranschen och det är ett samarbete som hela tiden utvecklas och fördjupas. Det gör att du som elev alltid får arbeta med den senaste tekniken. I utbildningarna ingår många praktikperioder, där du som elev får möjlighet att lära dig uppdaterade praktiska tillämpningar och arbetssätt i branschen. På MTG är utbildningen utökad med 500 poäng och dessa poäng genomförs ute på branschföretagen, just för att du som elev ska få denna spetskompetens.

Motorbranschens Tekniska gymnasium är en skola där du som elev får en högkvalitativ yrkesutbildning med stora möjligheter till arbete efter avslutad utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Motorbranschens Tekniska gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Motorbranschens Tekniska gymnasium

Lärare Johan berättar mer om Motorbranschens Tekniska Gymnasium i Göteborg!

Ladda ner skolans app!

MTG - Motorbranschens Tekniska gymnasium i Göteborg har en app till iPhone och Android.

Du kan ladda ned appen gratis i Appstore eller på Andriod market.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Motorbranschens Tekniska gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

www.goteborg.se

Dollbring
Ella
Jag tycker det är en väldigt bra skola. Det är bra innehåll i utbildningen, lärarna är engagerade & det märks tydligt att de ville vårat bästa, att vi skulle lära oss så mycket som möjligt & att vi gjorde det ordentligt. Va det något vi tyckte va svårt hittade de alltid ett sätt att göra saker enklare på. Jag trivdes varje dag & tyckte det va ro...
Visa hela
Joel Jademyr
Helt underbar! Grymma lärare och en riktig bra spark in i arbetslivet!

För att beställa information från Motorbranschens Tekniska gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 6 recensioner