Välkommen till MTG - Motorbranschens Tekniska gymnasium i Göteborg

Har du ett stort intresse för fordon? Då är MTG något för dig. MTG erbjuder ett brett utbud inom fordons- och transportbranschen. Hos oss kan du utbilda dig till lastbilsförare, personbilstekniker, lastvagnstekniker, bilskadetekniker och lackeringstekniker. Fordons- och transportbranschen är i snabb förändring! Elektrifiering, med elhybrider, elmotorer och avancerade datasystem i såväl motorer som kaross, är redan här för att stanna - och vi har utbildningarna som tar dig med in i framtiden! Vår skola har ett nära samarbete med såväl ledande personbilsföretag som transportföretag både i Göteborg och våra kranskommuner.

Under din utbildning hos oss får du en bred erfarenhet av att praktisera på olika företag där chanserna för dig att få ett arbete är stora. Vår skola hittar du i Högsbo industriområde, granne med Maxi 421 och gamla Pripps. Skolan är ny och helt anpassad för våra olika yrkesinriktningar. Vi har fina och välutrustade verkstäder, undervisningssalar, terminal och en modern fordonspark.

Våra inriktningar är:

Lastbil och mobila maskiner: Utbildning till Lastvagnstekniker

Personbil: Utbildning till Personvagnstekniker

Karosseri och lackering: Utbildning till Bilskadetekniker eller Lackeringstekniker

Transport: Utbildning till Lastbilsförare

Du väljer inriktning efter det första året och under årskurs ett kommer du att få prova de olika yrkesinriktningarna. Hos oss kan du självklart välja att läsa grundläggande högskolebehörighet och det finns även möjlighet att få en spetsutbildning i elektrifiering.

För mer information - gå in under de olika inriktningarna här på sidan!

Är du intresserad och vill veta mer om Motorbranschens Tekniska gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Motorbranschens Tekniska gymnasium

Video

Motorbranschens tekniska gymnasium är ett fordons- och transportgymnasium för dig med ett verkligt stort intresse för mekanik, teknik och körning. Här får du en modern och uppdaterad utbildning som är väl anpassad till de kompetenskrav som ställs ute i arbetslivet. För att branschen kräver det.

Ladda ner skolans app!

MTG - Motorbranschens Tekniska gymnasium i Göteborg har en app till iPhone och Android.

Du kan ladda ned appen gratis i Appstore eller på Andriod market.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Motorbranschens Tekniska gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

Motorbranschens Tekniska gymnasium
Motorbranschens Tekniska gymnasium 11,5

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 320

Fordons- och transportprogrammet

12,9 18,6 72,0
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 300 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 12,9 2019/20
Andel behöriga till högskola 18,6 2015/16
Andel med examen inom 3 år 72,0 2017/18
Antagningspoäng medel 174,3 2020
Lägsta antagningspoäng 100,0 2020

Motorbranschens Tekniska gymnasium

JA Pripps gata 2
421 32 Västra Frölunda

www.goteborg.se

Snittbetyg: 4,5

Victor
En utan de bästa skolorna, grym personal som går att skapa bra vänskap med. Sköter man sig och visar att man vill så kommer man långt med hjälp av denna skola!
Alfred Svensson
Tycker allt har varit bra i fordonsämnena, natur, religion och samhälle. Haft lite svårigheter med SV.
Daniel Johansson
Lärt mig oerhört mycket om fordon som har varit roligt och lärorikt, samt har man vuxit som person och vågat mer, pga stöttande lärare. Ger 5 av 5 stjärnor för jag tänkte bara skaffa truck och bilkörkort. Men kommer ut i arbetslivet med lastbilskörkort samt truck och bilkörkort och goda möjligheter till vidare utveckling inom yrket om jag så vil...
Visa hela
Skolrecensioner