Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Motorbranschens Tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 98 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,7
    (Lägsta: 127,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Lastbil-och-mobila-maskiner-MTGInriktning Lastbil och mobila maskiner på MTG i Göteborg!

På Fordons- och transportprogrammet på Motorbranschens Tekniska Gymnasium, MTG, i Göteborg läser du kärnämnen, deltar i yrkeskurser och får grundläggande yrkeskunskaper. Den fördjupade yrkesutbildningen får du av dina utbildade handledare när du gör APL (praktik). 
Av utbildningstiden är ca 20 veckor förlagda till ledande branschföretag som APL-tid.

Utbildning till Lastvagnstekniker

Som lastbils- och maskinmekaniker arbetar du med tunga fordon. Lastbilsmekaniker jobbar oftast på en lastbilsverkstad med datorstöd och utrustning för tunga lyft. Det är även möjligt att som lastbilsmekaniker arbeta med fältservice, vilket innebär att du åker ut till kundens lastbil där den stannat på vägen. Lastbilsmekaniker kan du också arbeta med påbyggnadsarbete, vilket innebär att du jobbar med att specialinreda lastbilar.Som maskinmekaniker arbetar du vanligtvis både i verkstaden och på fältet och är då specialiserad på entreprenadmaskiner, skogs- eller lantbruksmaskiner.
Fordon kan gå sönder i stort sett var som helst, vilket gör att du i jobbet som fältmekanikern utför reparationer på många olika platser och ibland under svåra förhållanden.

Jobba som mekaniker

Mekanikerns jobb börjar med felsökning. Du demonterar, rengör och reparerar eller byter ut delar. Ibland förekommer även olika typer av svets- och smidesarbete. Efter att arbetet är utfört kontrollerar du som mekaniker att felet är ordentligt åtgärdat genom att provköra bilen samt testa funktionen.Viktiga egenskaper som lastbils- och maskinmekaniker

Både lastbils- och maskinmekaniker har mycket kontakt med kunder och det är därför viktigt att vara serviceinriktad samt att kunna kommunicera och samarbeta i stressiga situationer.
Jobbet som lastbils- och maskinmekaniker innebär tunga lyft. För att kunna arbeta som lastbils- och maskinmekaniker är körkort ett krav.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Fabian berättar mer om Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG) i Göteborg, och om hur det är att plugga på Fordons- och transportprogrammet med inriktning mot Lastbil och mobila maskiner!

   

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Motorbranschens Tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram med möjlighet att läsa kurser för att bli högskolebehörig.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Motorbranschens Tekniska gymnasium

MTG-Motorbranschens-Tekniska-Gymnasium

Har du ett stort intresse för fordon? Då är MTG något för dig. MTG erbjuder ett brett utbud inom fordons- och transportbranschen. Hos oss kan du utbilda dig till lastbilsförare, personbilstekniker, lastvagnstekniker, bilskadetekniker och lackeringstekniker. Fordons- och transportbranschen är i...


Läs mer om Motorbranschens Tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Motorbranschens Tekniska gymnasium

JA Pripps gata 2
421 32 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, fyll i följande uppgifter: