Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 30 (.)
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 177,5
    (medelvärde: 198,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Om utbildningen

Jobba med tunga fordon på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

På Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik lär du dig att vara serviceinriktad, att arbeta i fordonsverkstad och med datorer. För dig som väljer att läsa Fordons- och transportprogrammet väntar ett program som gör det möjligt att skaffa ett roligt och varierat arbete efter studenten.

Datorhantering blir att viktigare inom Fordons- och transportbranschen och det är också något du får jobba mycket med under utbildningen. Du får även lära dig transporthantering och de tekniska aspekterna hos olika fordon. Arbetet inom fordonsbranschen kan många gånger vara självständigt, därför är det viktigt att eleverna utvecklar sin förmåga att själva lösa problem under utbildningen.

Inriktning Lastbil och mobila maskiner

För dig som bli mekaniker och arbeta med lite tyngre fordon är inriktningen Lastbil och mobila maskiner rätt väg att gå. Här får du kunskaper om reparation, felsökning och underhåll av tunga fordon och flyttbara maskiner. 

Kurser du läser på inriktningen:

  • Lastbilar och utrustning
  • Lastbilsmontering - Hydraulik och pneumatik
  • Mobila maskiner och utrustning
  • Engelska 6
Exempel på framtida jobb: Lastbilsmekaniker, maskinmekaniker

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information