Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurens hälso- och sjukvård

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård

Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård

Här får du grundläggande kunskaper inom djursjukvård. Vi varvar teori med praktik i samarbete med hunddagis, Slottskogen, häststall och djurkliniker.

Din utbildning

Under din utbildning får möjlighet att genomföra Grundkurs i läkemedelshantering, något som krävs för att få hantera läkemedel och ge vissa injektioner inom veterinärmedicinen. I och med denna kurs kan du titulera dig Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård nivå 2. Du blir attraktiv på arbetsmarknaden. 

Du får möjlighet att genomföra Grundkurs i läkemedels hantering, vilket innebär att du får ge injektioner inom veterinärmedicin.

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurens hälso- och sjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurens hälso- och sjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurens hälso- och sjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
2/5
Salma
07 okt 2022

Otrevlig personal i administrationen. Upplever att vissa av personalen inte bry sig om eleverna.

Burgården
12 okt 2022
Hej Salma, klart vi bryr oss våra elever❤! Kom upp till oss på administrationen igen så...
Visa hela
5/5
Erica Olsson
03 jun 2019

Utbildningen har varit helt underbar. Trevliga lärare, landeriet är mysigt och trivsamt samt att klasserna är i en bra storlek. Hos naturbruk kan alla olika årskurser blandas ut...

Visa hela
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad