Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 258,3)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 258,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djur

Naturbruksprogrammet som sätter Djuren i fokus

Tycker du om djur och vill lära dig mer om deras beteenden? Som djurvårdare får du möjlighet att jobba med din passion och kan välja att specialisera dig på det du tycker är intressant. För dig som vill jobba nära naturen är detta ett bra val. Du får en inblick i djurens behov och samspelet med oss människor.

Efter studenten

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som instruktör i lydnad, hundförare, hunddagisföretagare, hunddagismedarbetare, som djurvårdare eller som egen företagare i hundbranschen. Du kommer även att få grundläggande kunskaper inom hundmassage och prova på tekniker som hundfrisör. Om du vill plugga vidare efter gymnasiet, till exempelvis veterinär, kan du välja att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. De kurserna är valbara inom ramen för ditt individuella val.

Praktik på gymnasiet

Under din utbildning kommer du att göra praktik (APL) på ett riktigt företag. Du får öva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifter för första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lär dig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnät med värdefulla referenser.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Örnsköldsvik

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Örnsköldsvik

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Sponsrad