Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 216,8)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 216,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djur

Naturbruk: Djurvård

Tycker du om djur och vill lära dig mer om deras beteenden?Som djurvårdare får du möjlighet att jobba med din passion och kan välja att specialisera dig på det du tycker är intressant. För dig som vill jobba nära naturen är detta ett bra val.

Med Djurvård kommer du att få en djupare förståelse om djur och deras beteenden och behov samt hur djur och människor samspelar med varandra. Två viktiga delar i utbildningen är entreprenörskap och naturbruk. Du kommer att få lära dig hur det är att vara egen företagare – något som är vanligt att vara inom lantbruket. Du kommer också att få lära dig att sköta djuranläggningar. Om du visar framfötterna under din praktik är chansen till jobb som hästskötare, djurskötare inom lantbruk eller djurvårdare väldigt stor.

På Naturbruksprogrammet kommer du också att få lära dig hur du sköter teknik och ekonomi inom området. Du får också se hur naturbruk fungerar i andra länder och hur stor roll jordbruket spelar för miljön.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Täby
Eldarvägen 4
187 75 Täby

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Täby

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Sponsrad