Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Gislaveds gymnasium
Programinformation
Ort: Gislaved
Utbildningstyp: Estetiska programmet

Utbildningsinfo

Läs Bild och formgivning på Estetiska programmet på Gislaveds gymnasium i Gislaved

Plugga Bild och formgivning på Estetiska programmet på Gislaveds Gymnasium

Gillar på färg och form? Och att vara kreativ och skapa? Då är Bild- och formgivningsinriktningen på Estetiska programmet på Gislaveds gymnasium i Gislaved något för dig. Bild och formgivning är en bred utbildning inom visuell konst och skapande som öppnar upp för många yrkesval i framtiden.

Mer än bara estetik

På inriktning Bild och formgivning studerar och lär du dig bland annat teckning, akvarell, färg och olja, keramik, skulptur, fotografi, grafik, bildbehandling och olika mjukvaror för grafik och redigering. Utbildningen är även högskoleförberedande vilket innebär att du läser kurser såsom matematik och naturkunskap som gör dig redo för högre studier efter examen.

Språk och träningslära

Du fortsätter läsa det språk du studerat under högstadiet, eller så väljer du ett nytt språk att lära dig under gymnasietiden. Om du är intresserad av idrott, sport och träning så kan du läsa till en kurs i Träningslära där du får välja mellan fotboll, volleyboll, och en allmän inriktning.

Efter studierna

När du tagit studenten kan du sikta mot yrken som designer inom bland grafisk design, speldesign och produktdesign, eller till exempel arkitekt, polis, psykolog, fritidsledare och journalist.

Bild- och formgivningsinriktningen på Estetiska programmet har också en egen blogg som du kan läsa här.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till programmet måste du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska, samt nio andra valfria grundskoleämnen. Även färdighetsprov kan förekomma till denna typ av utbildning.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Gislaveds gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Gislaved. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Telefon: 0371-819 00
E-post: britt-marie.einarsson@edu.gislaved.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Gislaveds gymnasium

Gislaveds gymnasium

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så...


Läs mer om Gislaveds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

 Visa telefonnummer
gisgym.gislaved.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter: