Gislaveds Gymnasium i Gislaved

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så kan du läsa upp det du saknar via våra introduktionsprogram.

Det är en skola som hjälper dig att nå dina mål och få ut så mycket som möjligt av din prestation, och tidigare har deras studenter vunnit priser och utmärkelser i olika skoltävlingar, såsom Skol- SM i Futsal och Fysiktävlingen.

Högskola eller universitet? Inga problem!

Intresserad av att studera vidare efter gymnasiet? Oavsett vilket program du studerar så kan du läsa till de kurser som behövs för att du ska kunna få en högskolebehörighet, så att du kan söka till högskola eller universitet efter examen. Om du studerar något av de högskoleförberedande programmen så får du en direkt högskolebehörighet.

Internationella anknytningar

Gislaveds gymnasium har ett stort fokus på just språk och andra kulturer och har varit pionjärer kring internationella utbyten och kontakter med andra länder. Du ges möjlighet att dela i språkutbyten med andra länder såsom Italien, Tyskland, Spanien och Frankrike, och om du studerar på ett yrkesprogram så finns möjligheten att göra praktik på Irland.

Skolan deltar också i EU-projekt tillsammans med andra europeiska skolor kring sociala och kulturella förhållanden i de olika länderna.

Gislaveds gymnasium är en FN skola och det märks i olika kurser där man diskuterar FN:s globala mål och arbete. Under FN veckan kommer alla program och klasser att uppmärksamma något/några av de globala målen i de kurser som de läser och visa upp för övriga skolan. Eleverna har även en egen FN förening där några/någon har möjlighet att delta på utbildningar och kick-off för alla FN-skolor i Sverige.

Digitalt och tekniskt

Skolan satsar på digital teknik och har Gislaveds största trådlösa nätverk att erbjuda. Du som elev får dessutom låna en bärbar dator när studierna börjar, och kan köpa ut datorn när studierna är avslutade.

Kontakt med näringslivet

Genom en stark kontakt med företag och näringsliv i regionen så finns det många chanser till att knyta band med dessa genom modellföretag, fadderföretag och praktikföretag. Skolan arbetar ständigt med att utveckla utbildningarna tillsammans med näringslivet för att förbereda stunderna så väl som möjligt till livet efter studierna. På Gislaveds gymnasium får du även möjligheten att starta och driva ett UF-företag, vilket skolan arbetar mycket med och vunnit många priser genom åren.

Trivsel genom trygghet

Genom ett stort elevhälsoteam bestående av skolsköterskor, psykolog, kurator, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare så kan du känna dig trygg om det skulle hända något på skolan. Eftersom vuxenelever delar lokaler med gymnasiestudenterna så finns det alltid vuxna som rör sig i alla utrymmen, vilket medför att klotter och skadegörelse i princip inte existerar på Gislaveds gymnasium. Medbestämmande är också en viktig aspekt på skolan och genom elevrådet kan du påverka din situation i skolan och skolarbetet.

Gislaveds gymnasiesärskola hittar du här.

Är du intresserad och vill veta mer om Gislaveds gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Gislaveds gymnasium

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor Gislaved
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori Gislaved
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering Gislaved
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering Gislaved
VVS- och fastighetsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet Gislaved
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS Gislaved
Vård- och omsorgsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet Gislaved
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Gislaved

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gislaveds gymnasium.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Andel lärare med leg. och behörighet 2015

Gislaved

Antal elever per lärare 2014

Gislaveds gymnasium 7,9
Gislaved 10,4
Sverige 11,9

Kontaktuppgifter till Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

gisgym.gislaved.se

Kontakta Gislaveds gymnasium

Forum om Gislaveds gymnasium

Här kan du ställa frågor om Gislaveds gymnasium och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Examen 2013-05-23   RK Jag undrar när el/tele tar studenten min son går den linjen............
Sida:

» Ställ ny fråga