Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift

Flyinge Hästsportgymnasium
Programinformation
Flyinge
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 239,1) * statistik från 2022
Flyinge 2019

Om utbildningen

Hästskötare inriktning anläggningsdrift

Utbildningen är helt ny med start 2019. Kunskap om skötsel och drift av Hästsportanläggningar har efterfrågats under fler år. Sveriges alla hästsporter behöver personer med denna kombination av kompetens, så arbetsmarknaden är stor.

Vad erbjuder utbildningen?

Utbildningen ger dig en bred kunskap om hästsport, dess olika förutsättningar och behov. Såväl teori som praktik genomförs i Flyinges lokaler. Hela anläggningen används och undervisning kommer att ske utomhus likväl som inomhus.

Under åren kommer ni också att besöka andra hästsportanläggningar, bland annat Jägersro, för att täcka in bredden av hästsporter. Under den arbetsplatsförlagda perioden (totalt ca 15 veckor) kan du välja bland olika hästsporter och ridsportgrenar.

Ridning, körning och skötsel av hästar ingår också och du får en god kunskap om hästen, dess behov och miljö. Du lär dig hantera, sköta och köra maskiner som används i yrket. På Flyinge får du också träna på det praktiska arbetet med skötsel och drift inför, under och efter evenemang och tävling. Flyinge genomför ett stort antal spännande evenemang varje år. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du gå direkt ut i arbete med just skötsel och drift av hästsportanläggningar. Du kan också välja att arbeta endast som hästskötare eller kombinera dessa två. Du kan utbilda dig vidare inom hästnäringen men också inom andra områden.

Ladda ner broschyr om Hästskötare inriktning Anläggningsdrift 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Eslöv. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift så kommer skolan att kontakta dig.

Flyinge Hästsportgymnasium

Välkommen till Flyinge Hästsportgymnasium!

På Flyinge Hästsportgymnasium kan du läsa hästskötarutbildning med inriktning på drift och skötsel av hästsportanläggningar.  Utbildningen är riksrekryterande och på skolan får du tillgång till lärare med OS-meriter, hästar av toppklass och engagerade och kompetenta lärare. Du får bred kunskap...


Läs mer om Flyinge Hästsportgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Flyinge Hästsportgymnasium

Flyinge Kungsgård
247 93 Flyinge

 Visa telefonnummer
flyinge.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift från Flyinge Hästsportgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information