Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 233,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 233,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Flyinge 2019

Flyinge Hästsportgymnasium

Flyinge Hästsportgymnasium är en unik utbildning med flera kurser som du bara kan läsa om du väljer just den här utbildningen. Yrkesutgången är: Hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar. Flyinge har hästen i centrum för allt lärande och med den som utgångspunkt utvecklar skolan tillsammans med dig som elev dina personliga färdigheter inom ridkonsten, dina kunskaper om hästar och träning, din förmåga till skötsel av ridbaneunderlag, din färdighetsträning i praktiska avsuttna moment och mycket mer.

Vad erbjuder utbildningen?

Utbildningen ger dig en bred kunskap om hästsport, dess olika förutsättningar och behov. Såväl teori som praktik genomförs i Flyinges lokaler. Hela anläggningen används och undervisning kommer att ske utomhus likväl som inomhus.

Under åren kommer ni också att besöka andra hästsportanläggningar, bland annat Jägersro, för att täcka in bredden av hästsporter. Under den arbetsplatsförlagda perioden (totalt ca 15 veckor) kan du välja bland olika hästsporter och ridsportgrenar.

Ridning, körning och skötsel av hästar ingår också och du får en god kunskap om hästen, dess behov och miljö. Du lär dig hantera, sköta och köra maskiner som används i yrket. På Flyinge får du också träna på det praktiska arbetet med skötsel och drift inför, under och efter evenemang och tävling. Flyinge genomför ett stort antal spännande evenemang varje år. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du gå direkt ut i arbete med just skötsel och drift av hästsportanläggningar. Du kan också välja att arbeta endast som hästskötare eller kombinera dessa två. Du kan utbilda dig vidare inom hästnäringen men också inom andra områden.

Ladda ner broschyr om Hästskötare inriktning Anläggningsdrift 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Särskild variant: Hästskötare inriktning anläggningsdrift så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Flyinge Hästsportgymnasium
Flyinge Kungsgård
247 93 Flyinge

Välkommen till Flyinge Hästsportgymnasium!

På Flyinge Hästsportgymnasium kan du läsa hästskötarutbildning med inriktning på drift och skötsel av hästsportanläggningar.  Utbildningen är riksrekryterande och på skolan får du tillgång till hästar av toppklass och engagerade och kompetenta lärare. Du får bred kunskap inom hästsport och...

Läs mer om Flyinge Hästsportgymnasium och visa alla program.

Sponsrad