Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet på Eksjö Gymnasium

Vård- och omsorgsprogrammet på Eksjö Gymnasium

Vård-och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram där människan är i centrum. Vår utgångspunkt är det friska – att bevara hälsan hos varje människa. Du får lära dig hur människokroppen fungerar men också hur människor reagerar i olika situationer. Det ingår även att du får lära dig känna igen symptom på sjukdomar och hur dessa behandlas. Självklart tränar vi praktiskt på olika moment som exempelvis såromläggning, blodprovstagning, hjärt- och lungräddning och mycket annat.

Hela utbildningen är väl förankrad i det verkliga arbetslivet. Under utbildningen har du totalt 18 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) fördelade på tre perioder inom tre olika verksamheter.

Efter avslutad utbildning är du direkt redo att söka jobb som till exempel undersköterska, skötare eller vårdare. Du har även möjlighet att plugga vidare på högskola eller någon annan utbildning som kan leda till yrken som bland annat sjuksköterska, polis, brandman, personlig tränare, socionom, hälsopedagog, dietist, arbetsterapeut eller fysioterapeut.

Vi ingår i ett Vård-och omsorgscollege vilket garanterar en hög kvalitet på både utbildning och APL. Det innebär bland annat ett tätt samarbete mellan arbetsgivare och utbildare som resulterar i att utbildningen kan utformas för att möta arbetsgivarens behov. Detta gör våra elever eftertraktade på arbetsmarknaden. Du erhåller ett vård-och omsorgscollegediplom i samband med din gymnasieexamen.

Det här programmet passar dig som:

  • Vill jobba med människor
  • Har intresse för människors hälsa och mående
  • Vill ha en bred bas som öppnar dörrar till en mängd olika verksamheter
  • Vill jobba i en bransch med oändliga möjligheter både i Sverige och utomlands

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram.

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö
Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.