Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Djurpark/sällskapsdjur på Djurgymnasiet Stockholm

Inriktning Sällskapsdjur

Inriktningen Sällskapsdjur är utbildningen för dig som är intresserad av sällskapsdjur. På Djurgymnasiet Stockholm får du tre spännande gymnasieår där teori varvas med praktik. Du lär dig om olika arter, djurens behov, skötsel och vård. Du får också kunskaper om foder, djuranläggningar och om djurens beteende. Sällskapsdjur på Djurgymnasiets Naturbruksprogram ger dig möjlighet att bli certifierad enligt Jordbruksverkets krav för att få arbeta i en zoobutik.

Egen djuravdelning med kaniner, fåglar och reptiler

På skolans djuravdelning får du som elev kunskap och praktisk träning för att sedan kunna arbeta som djurvårdare. Vi har ett urval av våra vanligaste sällskapsdjur som till exempel kaniner, gnagare, fåglar, reptiler och fiskar. På djuravdelningen finns ett klassrum där du har många av dina lektioner och djuren används naturligt i undervisningen. En del av lektionerna får du vara på Skansen och arbeta tillsammans med deras djurvårdare.

Praktik på zoohandel eller 4H-gård 

På Naturbruksprogrammet har du alltid rätt till 15 veckors praktik. Praktiken är en nyttig erfarenhet där du får komma ut i arbetslivet och prova på hur det är att arbeta på en zoohandel, 4H-gård eller hunddagis. Många elever på Djurgymnasiet hittar sitt drömjobb under sin praktik och du kommer garanterat att uppleva många nära möten med djuren som ger dig minnen för livet.

Jobba med djur efter Djurgymnasiet

Djurgymnasiet har sedan 2002 utbildat elever inom djurbranschen. Du kan exempelvis arbeta på tropicarium, 4H-gård eller zoobutik efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Varför välja Djurgymnasiet Stockholm?

Ger yrkesexamen och högskolebehörighet

Eget hunddagis

Egen veterinärklinik

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter gymnasiet, till exempelvis biolog eller zoolog? Genom att läsa en utökad studieplan kan du bli behörig att söka till ett naturvetenskapligt basår på universitetet eller komvux.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Djurgymnasiet Stockholm
Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

På Djurgymnasiet får du en rolig utbildning samtidigt som du förbereder dig för studier på universitets- och högskolenivå. Här blir djur en del av din vardag! Vare sig du vill lära dig mer om djursjukvård, hundar eller andra sällskapsdjur får...

Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jessie
16 nov 2022
Underbar skola

Man får så mycket kunskap och lärdom från lektionerna. Mycket praktiskt blandat med teoretiskt som är så sjukt kul. Lärarna är de bästa och gör alltid lektionerna mycket roligar...

Visa hela
5/5
Felix
12 maj 2022
Bästa tre åren

Denna skola vet verkligen vad de gör! Jättehärliga och mysiga tre år på denna skola! Man lär sig mycket som man tar med sig i arbetslivet framöver!

5/5
Molly
12 maj 2022
Bästa utbildningen

Går i 1an på skolan och man får lära sig så mycket både teoretiskt och praktiskt med 15 veckors praktik utspritt under tre år, har lärt mig så mycket av lärare som lyssnar på en...

Visa hela
Sponsrad