Visa gymnasium.se som: Mobil
Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

På Djurgymnasiet får du en rolig utbildning samtidigt som du förbereder dig för studier på universitets- och högskolenivå. Här blir djur en del av din vardag! Vare sig du vill lära dig mer om djursjukvård, hundar eller andra sällskapsdjur får du en bra grund inför framtida jobb inom djurbranschen. 
Djurgymnasiet är Stockholms enda gymnasieskola med eget Hundcenter och en egen nystartad djurklinik – Animallogos Djurhälsa.

Hos oss varvas teoretiska lektioner med praktisk träning och många lektioner tillbringas med djuren som finns på skolan.

Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktning djurvård. På skolan har du möjlighet att välja mellan tre profiler:

  • Djursjukvård
  • Djurpark/Sällskapsdjur
  • Hund

Hundra procent lärarledd undervisning

På Djurgymnasiet är all undervisning lärarledd, vilket ger hög kvalitet på utbildningarna. Flertalet av skolans lärare och instruktörer har specialistkompetens efter att själva ha arbetat med djur under många år.

Skolan är väl etablerad och har ett gott rykte i branschen. Djurgymnasiets kontaktnät gör att du kan förvänta dig spännande föreläsare, intressanta studiebesök och högklassig praktik.

Möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

En examen från Djurgymnasiet öppnar inte bara upp för ett intressant yrke med direkt koppling till djur. Med en utökad studieplan får du också en grundläggande behörighet att söka till universitet och högskola.

Djurgymnasiets hundcenter

Djurgymnasiet Stockholm äger och driver Djurgymnasiet Hundcenter. För elever som läser inriktning Hund eller Djursjukvård så är Djurgymnasiets Hundcenter en viktig plats för praktisk utbildning. Här får de en inblick i hur ett hunddagis fungerar och här lär de sig om hundar i praktiken. I och med Hundcenter har Djurgymnasiet Stockholm en hundutbildning med unika kvaliteter. 

Djurgymnasiets djuravdelning

Från och med hösten 2018 har vår djuravdelning byggts om och flyttat in i nya stora lokaler. Det innebär att vi har utökat antalet djurarter och elevernas möjligheter att få träna på avancerad djurskötsel. Djuravdelningen ligger mitt i skolans lokaler och gör att djuren alltid finns nära till hands.

Djurgymnasiets djurklinik

I år har Djurgymnasiet öppnat Animallogos Djurhälsa som ligger i samma byggnad som skolan och Hundcenter. Det är en djurklinik med inriktning exotic,dvs kaniner, marsvin fåglar och reptiler är våra vanligaste patienter. Elever på inriktning Djursjukvård har möjlighet att tillbringa lektioner med sin lärare på kliniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Djurgymnasiet Stockholm,
vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.


Är du intresserad och vill veta mer om Djurgymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Djurgymnasiet Stockholm

Video

Djurgymnasiet - Gymnasieval 2021.

Skugga en elev

Under en dag kan du som går i åk 8 eller åk 9 få följa med en elev på Djurgymnasiet under en skoldag. Du sitter med i klassen och följer med en av skolans elevambassadörer på alla teoretiska lektioner och alla praktiska moment med djuren. Du blir väl omhändertagen under dagen och äter lunch på skolans lunchrestaurang. Du kan välja vilken av de tre olika inriktningarna du vill besöka.

Öppet hus

Välkommen på öppet hus

Under hösten kommer vi att ha två digitala öppet hus där vi sänder live direkt från skolan via vår Facebook-sida. Vi visar skolans fina lokaler och besöker vårt hundcenter och vår djuravdelning. Du kommer också ha möjlighet att ställa frågor direkt till oss under sändningen.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-01    Tid:   17:00 - 18:00   Läs mer

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark/sällskapsdjur Stockholm
4,9 (7)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård Stockholm
4,7 (35)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund Stockholm
4,4 (11)
  • = Riksintag

Visa alla

Sociala medier


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Djurgymnasiet Stockholm.

Hitta till skolan

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 60 recensioner.

Ellen
Jättebra utbildning,super bra lärare,skolan är trygg och välkomnande!!
Lisa Sundbom
Att du får både massa kunskap om att sköta djur och sen få göra det praktiskt. Det är ett utmärkt sett att komma ut i arbetslivet eftersom då får en yrkestitel och då kan du börja jobba med nästan vilket jobb som helst som innefattar djur.
T
Jag tycker att skolan är väldigt bra! Man får lära sig mycket om djur (både teoretiskt och praktiskt) och hur det är att jobba på t.ex klinik.
Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 60 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Djurgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill ha mer info om Djurgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information