Visa gymnasium.se som: Mobil
Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet erbjuder dig tre unika möjligheter att arbeta med djur
Djurgymnasiet Stockholm är en friskola som startade hösten 2002. Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktningdjurvård.

På Djurgymnasiet Stockholm har du möjlighet att välja mellan tre profiler:

Djursjukvård
Djurpark/Sällskapsdjur
Hund

Hundra procent lärarledd undervisning

På Djurgymnasiet är all undervisning lärarledd, vilket ger hög kvalitet på utbildningarna. Flertalet av skolans lärare och instruktörer har specialistkompetens efter att själva ha arbetat med djur under många år.

Skolan är väl etablerad och har ett gott rykte i branschen. Djurgymnasiets kontaktnät gör att du kan förvänta dig spännande föreläsare, intressanta studiebesök och högklassig praktik.

Möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

En examen från Djurgymnasiet öppnar inte bara upp för ett intressant yrke med direkt koppling till djur. Med en utökad studieplan får du också en grundläggande behörighet att söka till universitet och högskola.

Djurgymnasiets hundcenter

Djurgymnasiet Stockholm äger och driver Djurgymnasiets Hundcenter och det har flera kännetecken. Först och främst är det avsett för Djurgymnasiets elever. Här får de en inblick i hur ett hunddagis fungerar och här lär de sig om hundar i praktiken. I och med Hundcentret har Djurgymnasiet Stockholm en hundutbildning med unika kvaliteter.

Djurgymnasiets djuravdelning

Från och med hösten 2018 har vår djuravdelning byggts om och flyttat in i nya stora lokaler. Det innebär att vi har utökat antalet djurarter och elevernas möjligheter att få träna på avancerad djurskötsel. Djuravdelningen ligger mitt i skolans lokaler och gör att djuren alltid finns nära till hands.

Storsatsning på Hundinriktningen

Nytt för i år är att vi satsar stort på vår Hundinriktning. Vi ökar platserna från 25 till 40!


Är du intresserad och vill veta mer om Djurgymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Djurgymnasiet Stockholm

Skugga en elev

Under en dag kan du som går i åk 8 eller åk 9 få följa med en elev på Djurgymnasiet under en skoldag. Du sitter med i klassen och följer med en av skolans elevambassadörer på alla teoretiska lektioner och alla praktiska moment med djuren. Du blir väl omhändertagen under dagen och äter lunch på skolans lunchrestaurang. Du kan välja vilken av de fyra olika inriktningarna du vill besöka.

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark/sällskapsdjur Stockholm
4,9 (7)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård Stockholm
4,7 (33)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund Stockholm
4,3 (10)
  • = Riksintag

Visa alla

Sociala medier


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Djurgymnasiet Stockholm.

Hitta till skolan

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 57 recensioner.

T
(5)
Jag tycker att skolan är väldigt bra! Man får lära sig mycket om djur (både teoretiskt och praktiskt) och hur det är att jobba på t.ex klinik.
Emma
(5)
Hund profilen på djurgymnasiet är underbar. Om man vill hålla på med hundar eller andra djur i framtiden är den här skolan det självklara valet för dig. Skolan har ett oroligt brett utbud på vad man får göra under gymnasietiden, eftersom det är så mycket praktiskt & teoretiskt. Själva hundprofilen har mycket dagishundar en trappa ned, vilket gör...
Visa hela
Navid
(5)
Utbildningen är riktigt bra på grund av att det inte är bara teori utom praktiska övningar på en del av lektionerna samt APL som du får göra under skolans gång.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Djurgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Djurgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill ha mer info om Djurgymnasiet
Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 57 recensioner.