Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Om skolan

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

På Djurgymnasiet får du en rolig utbildning samtidigt som du förbereder dig för studier på universitets- och högskolenivå. Här blir djur en del av din vardag! Vare sig du vill lära dig mer om djursjukvård, hundar eller andra sällskapsdjur får du en bra grund inför framtida jobb inom djurbranschen. 
Djurgymnasiet är Stockholms enda gymnasieskola med eget Hundcenter och en egen nystartad djurklinik – Animallogos Djurhälsa.

Hos oss varvas teoretiska lektioner med praktisk träning och många lektioner tillbringas med djuren som finns på skolan.

Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktning djurvård. På skolan har du möjlighet att välja mellan tre profiler:

  • Djursjukvård
  • Djurpark/Sällskapsdjur
  • Hund

Hundra procent lärarledd undervisning

På Djurgymnasiet är all undervisning lärarledd, vilket ger hög kvalitet på utbildningarna. Flertalet av skolans lärare och instruktörer har specialistkompetens efter att själva ha arbetat med djur under många år.

Skolan är väl etablerad och har ett gott rykte i branschen. Djurgymnasiets kontaktnät gör att du kan förvänta dig spännande föreläsare, intressanta studiebesök och högklassig praktik.

Möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

En examen från Djurgymnasiet öppnar inte bara upp för ett intressant yrke med direkt koppling till djur. Med en utökad studieplan får du också en grundläggande behörighet att söka till universitet och högskola.

Djurgymnasiets hundcenter

Djurgymnasiet Stockholm äger och driver Djurgymnasiet Hundcenter. För elever som läser inriktning Hund eller Djursjukvård så är Djurgymnasiets Hundcenter en viktig plats för praktisk utbildning. Här får de en inblick i hur ett hunddagis fungerar och här lär de sig om hundar i praktiken. I och med Hundcenter har Djurgymnasiet Stockholm en hundutbildning med unika kvaliteter. 

Djurgymnasiets djuravdelning

Från och med hösten 2018 har vår djuravdelning byggts om och flyttat in i nya stora lokaler. Det innebär att vi har utökat antalet djurarter och elevernas möjligheter att få träna på avancerad djurskötsel. Djuravdelningen ligger mitt i skolans lokaler och gör att djuren alltid finns nära till hands.

Djurgymnasiets djurklinik

I år har Djurgymnasiet öppnat Animallogos Djurhälsa som ligger i samma byggnad som skolan och Hundcenter. Det är en djurklinik med inriktning exotic,dvs kaniner, marsvin fåglar och reptiler är våra vanligaste patienter. Elever på inriktning Djursjukvård har möjlighet att tillbringa lektioner med sin lärare på kliniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Djurgymnasiet Stockholm,
vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.


Är du intresserad och vill veta mer om Djurgymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Djurgymnasiet Stockholm

Varför välja Djurgymnasiet Stockholm?

Ger yrkesexamen och högskolebehörighet

Eget hunddagis

Egen veterinärklinik

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark/sällskapsdjur Stockholm
4,9 (10)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård Stockholm
4,7 (36)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund Stockholm
4,4 (11)
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Djurgymnasiet Stockholm.

Hitta till skolan

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 64 recensioner.

Emilia
Helt underbar skola med supertrevlig personal såväl som elever! Det är är en perfekt blandning av teoretiska och praktiska lektioner och man får lära sig allt möjligt spännande som man förväntat sig. Djursjukvårds inriktningen är allt jag hoppats på att den skulle vara, har knappast haft en enda tråkig dag på hela året. Helt rätt val av skola ...
Visa hela
Felix
Denna skola vet verkligen vad de gör! Jättehärliga och mysiga tre år på denna skola! Man lär sig mycket som man tar med sig i arbetslivet framöver!
Molly
Går i 1an på skolan och man får lära sig så mycket både teoretiskt och praktiskt med 15 veckors praktik utspritt under tre år, har lärt mig så mycket av lärare som lyssnar på en och hjälper en.
Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 64 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Djurgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill ha mer info om Djurgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information