El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Installation

Curt Nicolin Gymnasiet, i Finspång
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationsträff
18 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationsträff
24 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 245,0
(medelvärde: 262,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationsträff
18 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationsträff
24 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 245,0
(medelvärde: 262,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Curt Nicolin Gymnasiet

Läs El- och energiprogrammet med inriktning Installation

Om programmet

På El- och energiprogrammet blandas praktiska element med teoretiska redan från första året. Så snart som från första terminen prövas du i projekt som förbereder dig inför den kunskap som bl.a. våra ägarföretag efterfrågar. 

Du som elev spenderar ditt första år på plats i skolan, där din skolgång präglas av både teoretiska och praktiska element. Här får du testa på flera olika områden inom el och energi och börjar lägga en stabil kunskapsgrund inom ämnet. Under ditt andra år kombineras undervisning på skolan med att få komma ut på arbetsplatser som är aktiva i el- och energibranschen. Detta för att förbereda dig för ditt tredje år, som bortsett från några få veckor, spenderas på din praktikplats där du får chansen att vidareutveckla de färdigheter du samlat på dig. 

El- och energiprogrammet passar därför bra för dig som föredrar praktiskt lärande och redan nu vet att du vill börja jobba direkt efter gymnasiet. Men - du har även möjligheten att läsa till kurser som gör dig högskolebehörig, vilket ger dig chansen att forma din framtid precis så som du önskar. Valet är ditt! 

Installation

Installation är en utgång som vässar dig som önskar att arbeta med händerna i din yrkesroll! Här ges du möjlighet att lära dig om de praktiska momenten av elinstallation. Du läser kurser som elinstallation och fastighetsautomation.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Installation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Finspång

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Installation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Installation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Curt Nicolin Gymnasiet
Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet har sedan starten 1996 växt avsevärt i både omfattning och relevans för Finspång med omnejd. Idag har skolan 550 elever, där majoriteten bor utanför Finspång. "Skolan är värd att pendla till" menar ungdomarna. Fyra program - en...

Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alice Björk
20 feb 2024

En jättebra skola där man får lära sig mycket och roliga saker, jag kommer vara nöjd när jag säger vart jag har utbildat mig.

5/5
Emelia
20 feb 2024

Cng är en fantastisk skola. Lärarna hjälper till med allt man behöver och mycket mer. Så trevliga lärare och elever på skolan. Finns så mycket bra med cng

Sponsrad