Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
El- och energiprogrammet

Utbildningsinfo

Plugga elteknik på Hulebäcksgymnasiet

Plugga till eltekniker på Hulebäcksgymnasiet! 

På Hulebäcksgymnasiet kan du läsa el- och energiprogrammet med inriktning elteknik. Du kommer att få både teoretiska och praktiska elkunskaper. Det första året läser du tillsammans med alla elever på el- och energiprogrammet.

Inriktning elteknik

Under första året på elteknikprogrammet kommer du som elev att få läsa gymnasiegemensamma ämnen. Under andra läsåret kommer du att få läsa kurser som är specifika för din inriktning inom elteknik. På inriktningen elteknik kommer du att få läsa kurser i bland annat:

  • Elkraftteknik
  • Praktisk ellära
  • Elinstallationer
  • Kommunikationsnät

Skaffa spännande erfarenheter under din praktik

Under andra och tredje läsåret kommer du som elev att få praktisera ute på en arbetsplats. Under praktiken kommer du att få viktiga erfarenheter ifrån den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig under praktiken finns det goda förutsättningar för en anställning efter gymnasiet.

Efter gymnasiet

El- och energiprogrammet med inriktning elteknik är ett yrkesprogram och du som elev kommer att få en yrkesförberedande examen. Du kommer att vara väl förberedd att jobba som elektriker direkt efter gymnasiet. Om du vill fördjupa dina kunskaper inom elteknik kan du plugga vidare på yrkeshögskola. Du kan plugga till bland annat elingenjör, elinstallatör eller energispecialist.  

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Programmet är yrkesförberedande. Du kan bli högskolebehörig genom att välja att läsa till vissa kurser.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter: