Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Consensum Lund, i Lund
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 238,7)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 238,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

För högre studier om du vill arbeta med människor

Utbildningen passar dig som vill plugga vidare till människorelaterade yrken. På Naturvetenskapsprogrammet kombinerar du teori med fältstudier inom vården samtidigt som du får grundläggande kunskaper inom vård och medicinteknik.

Efter att ha läst inriktning Naturvetenskap har du i princip obegränsade möjligheter att studera vidare på universitet och högskola. Det finns stora möjligheter för dig och du kan exempelvis välja att läsa läkarprogrammet, farmaceutprogrammet eller till biomedicinsk analytiker.

Samarbete med Lunds universitet

Consensum har startat ett samarbete med Lunds universitet, som gör att du får inblick i den akademiska världen redan när du går i gymnasiet. Våra elever har bland annat besökt Neurofysiologen, Kirurgen och Onkologiska strålningsenheten. På samtliga platser har våra elever haft kompetenta handledare som tagit fram ett schema med väldigt intressanta moment. 

Hälsa ger studieglädje

2018 initierade vi ett utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket och Ph.D Mikael Londos på Malmö Universitet, i syfte att skapa en Hälsofrämjande skola. Vi lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Internationellt utbyte

I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på. Vi har samarbeten i Kina och Tanzania med olika typer av utbyten, exempelvis fältstudier eller gymnasiearbete.

När vi reser och arbetar i andra länder är det en stor tillgång att vara flerspråkig. Consensum erbjuder ett brett urval av moderna språk och vi uppmuntrar dig gärna att läsa språk.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Consensum Lund
Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

Om du vill jobba med människor och göra skillnad

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På...

Läs mer om Consensum Lund och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gulab
24 feb 2022
Försök att hitta en bättre skola

Jag har gått i denna skolan i snart två år. Dessa åren har nog varit de bästa åren i mitt liv. Jag har skaffat så många vänner och lärarna är bara underbara. De gör mer än allt ...

Visa hela
5/5
Ida
22 feb 2022

Utbildningen har varit väldigt intressant, utmanande och varierad. Även de ämnen som man tidigare tyckt varit tråkiga/svåra har ändå blivit roliga och inspirerande, vilket framf...

Visa hela
5/5
nz
22 feb 2022
En liten skola är bäst för dig!

Jag valde att gå på Consensum på grund av att den är en liten skola, vilket underlättar kontakten med lärarna. Jag har haft bästa möjligheten att få träffa snälla lärare som kun...

Visa hela
Sponsrad