Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 320,1) * statistik från 2021

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap på Tumba Gymnasium

Gå Naturvetenskap på Tumba Gymnasium

Gillar du matte och fysik? Brinner du för laborationer och fältstudier? Har du goda förkunskaper i matematik, biologi, fysik och kemi och trivs med ett högt tempo? Då är naturvetenskapliga programmet något för dig.

Programbeskrivning

Du som väljer inriktningen naturvetenskap och klarar av studierna kan sedan söka vilken utbildning som helst på högskolan. Många av våra elever läser sedan vidare till läkare, tandläkare, sjukgymnast, apotekare, biolog eller ingenjör. Tempot är högt. Därför är det viktigt att du är studiemotiverad och har goda förkunskaper inom matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Vi jobbar mycket laborativt

Du som väljer inriktningen naturvetenskap och klarar av studierna kan sedan söka vilken utbildning som helst på högskolan. Många av våra elever läser sedan vidare till läkare, tandläkare, sjukgymnast, apotekare, biolog eller ingenjör. Tempot är högt. Därför är det viktigt att du är studiemotiverad och har goda förkunskaper inom matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Matematik

Matematik är ett viktigt ämne när du ska studera naturvetenskap. Därför satsar vi extra för att ge dig den grund i matematik som du behöver för att klara de naturvetenskapliga kurserna. Du kommer att börja gymnasiet med några dagars intensivkurs i matte då du repeterar det som ingår i grundskolans matematikkurs och därefter sätter vi in extra mattelärare så att grupperna blir små under hela årskurs 1. Detta gäller även kursen Fysik 1 som du läser i årskurs 2.

RiskEdu-projektet

RiskEdu är ett samarbetsprojekt mellan KTH, Stockholms universitet, Blackebergs och Tumba gymnasium.

I RiskEdu-projektet utvecklar lärare från Blackebergs och Tumba gymnasium tillsammans med forskare från Stockholms universitet och KTH verktyg och principer för hur man kan undervisa om risk och riskbedömning i samband med olika ”sociovetenskapliga problem”, som strålning och bioteknik, i gymnasiets fysik- och biologikurser. Projektet utvecklar undervisningen på respektive skolor, men kunskaperna från projektet kommer också att vara generella och användbara för lärare som på olika sätt vill arbeta med frågor om risker och riskbedömning i naturvetenskapsundervisningen.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Esra
Så klart är det jobbigt att läsa på naturprogrammet men om du har ork och vill ha alla dörrar öppna i framtiden så ska du välja natur. Det gäller bara att planera hela ditt liv i minsta detalj.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information