Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Sjölins Gymnasium Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 262,5
    (medelvärde: 286,4) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-17
2022-12-08
2023-01-26
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap, inriktning Naturvetenskap på Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg erbjuder Naturvetenskaps-programmet inriktning Naturvetenskap. Är du ett mattesnille som tycker om siffror? Eller är du bara intresserad av de naturvetenskapliga ämnena som kemi, fysik och biologi? Då har du hittat rätt!

Du kommer under tre år fördjupa dig inom det naturvetenskapliga fältet. Grupparbeten, fältstudier och laborationer är några av de arbetsformer som kommer vis adig fysikens, kemins och biologins hemligheter och inbördes förhållanden. Med inriktningen Naturvetenskap får du särskild behörighet till en majoritet av Sveriges högskole- och universitetsutbildningar.

Bred behörighet

Oavsett om du vet att du vill bli läkare, arkitekt eller forskare eller bara gillar matematik och naturämnena så är naturvetenskapsprogrammet på Sjölins något för dig. Naturprogrammet ger dig den bredaste behörigheten och genom vår casemetodik lär du dig den studieteknik som är vanligast, inte minst på läkarlinjen.

Meritgivande kurser som tar dig till universitetet

Sjölins Ekonomiska Gymnasium i Göteborg vill ge alla sina elever möjlighet att läsa meritgivande kurser för att öka elevernas chanser att komma in på högskola eller universitet. Det kan till exempel vara kurser i avancerad matematik, och engelska. Efter Ekonomiprogrammet kan du studera vidare vid ingenjörsutbildningar vid KTH, Handels eller någon annan skola. Naturvetenskapsprogrammet öppnar många dörrar till vidare studier.

Inriktningen

Om läkarlinjen eller de tekniska högskolorna är nästa anhalt på vägen ska du välja inriktningen Naturvetenskap. De högre kurserna i biologi, fysik, kemi och matematik ger dig högsta behörighet till alla svenska högskolor och universitet. Där kommer din erfarenhet från att arbeta med case även ge dig ett försprång i högskolestudierna.

Erfarna lärare

Lärarna på Sjölins vet vad som krävs för att jobba inom naturvetenskap i framtiden och ger dig de kunskapar som du behöver. Du får handledning, individuella utvecklingsplaner och en nära kontakt med erfarna lärare som hjälper dig att lyckas. Du kommer både utvecklas på ett personligt och studiemässigt plan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Du blir högskolebehörig på Naturvetenskapsprogrammet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg  En gymnasieskola nära verkligheten

Sjölins Gymnasium finns centralt beläget i Göteborg med närhet till Vasaplatsen och undervisningen sker i vackra lokaler i en anrik byggnad. Här läser idag cirka 600 elever. Vill du gå ett högskoleförberedande program på en skola som verkligen förbereder dig inför...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 1
41126 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Sjölins Gymnasium Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Därför valde Elin Sjölins Göteborg!
Sjölins Gymnasium Göteborg

”Jag älskar att jobba med case och tycker att det fungerar jättebra”, säger Elin som läser Ekonomiprogrammet på Sjölins Göteborg. I den här intervjun berättar hon om hur det går till att jobba med case och varför man ska välja Sjölins!

Läs mer